Alarmă de la Protecția Consumatorului! Fructele de pe piață care ne pot îmbolnăvi de cancer! Nu le mai cumpărați!

Alertă declanșată de către specialiști. Protecția Consumatorului lansează un avertisment extrem de dur pentru toți românii. Mai multe fructe de pe piață ne pot îmbolnăvi de cancer! Se pare că cele venite din import pot fi periculoase pentru sănătate! Este avertismentul președintelui Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu anunță că că importurile de fructe de pe teritoriul țării noastre sunt tratate cu substanțe antifungice care protejează fructul, dar nu şi sănătatea consumatorului. Mai mult, acestea pot duce la apariția cancerului.

Sfaturile specialiștilor

Recomandările specialiştilor sunt de a evita fructele care au un aspect perfect şi de a le alege pe cele cât mai proaspete. „Nu, n-am retras de pe piaţă. În acest moment nu există un temei legal la acest moment, dar ne dorim elaborarea unor acte normative care să stabilească clar criteriile de retragere sau nu de pe piaţă, dar am depus diligenţe, cel puţin pentru citrice, de afişare a unei informaţii utile şi esenţiale consumatorului şi anume că fructele respecive sunt tratate cu imazalil care nu este destinat consumului uman”, a spus șeful ANPC Horia Constantinescu, anunță Digi24.

Loading...

Revista Presei