Alerta alimentara in Romania! S-au gasit substante toxice intr-un produs alimentar foarte consumat in special de copii. Autoritatile le cer celor care-l au inca in frigider sa-l arunce

de: Ana Toma
08 iun. 2021
Alerta alimentara in Romania! S-au gasit substante toxice intr-un produs alimentar foarte consumat in special de copii. Autoritatile le cer celor care-l au inca in frigider sa-l arunce
Sursa Foto: Alimentarium

Unul dintre produsele adorate de copii și căutate mai tot timpul de părinți prin rafturile magazinelor a fost retras de pe piață. Ar putea conține urme de metale din cauza unei defecțiuni la nivelul mașinilor de producție.

Vorbim despre loturile de parizer pentru copii Martinel Mortadella 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021, inclusiv și Martinel Mortadella din carne de pasare 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021 inclusiv.

Produsele au fost vândute în toată România

Chiar dacă compania mărturisește că produsele nu reprezintă un pericol pentru sănătate, s-a decis însă retragarea preventivă a acestora de pe piață.

Mai mult de atât, clienții care au apucat deja să cumpere aceste produse din magazine se pot prezenta chiar și fără bonul de casă pentru a le putea returna, primindu-și evident banii înapoi.

Compania susține că toate produsele pentru copii au cerințe de calitate stricte, iar etapele de producție sunt în mod regulat verificate. La ultima verificare însă, defectarea unei mașini a făcut ca niște canitătți mici de praf de metal să ajună pe produse.

„Cerințele de calitate pentru toate produsele salamuri pentru copii din sortimentul Martinel sunt extrem de stricte. Noi verificăm în mod regulat toate etapele de lucru din producție. În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal”, a anunțat compania.

La ce pericol se expun copiii

În urma verificării făcute, ompania anunță că a chemat imediat un expert care a confirmat faptul că produsele care ar putea conține praf de metal nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate.

Totuși, din responsabilitate, s-a decis retragerea preventivă a acestor produse din comerț, sperând însă că toți clienții vor rămâne în continuare fani ai mărcii Martinel.

”Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate. Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb.

Regretăm incidentul și ne cerem scuze tuturor clientilor pentru neplăcerile create. Sperăm că dumneavoastră rămâneți în continuare fani fideli ai mărcii Martinel și vă dorim sa va bucurati in continuare de Martinel și prietenii săi„, mai precizează sursa citată.