Alertă! Ce i-au făcut doctorii primului român infectat cu coronavirus! S-a aflat acum

Din păcate teribilul coronavirus a ajuns oficial şi în România, autorităţile având de a face cu primul caz de infectare cu COVID-19, un tânăr de 25 de ani din Gorj. Din fericire starea lui de sănătate este pentru moment bună, urmând să intre într-o schemă de tratament.

Ce a păţit tânărul şi cum s-a infectat

După cum era de aşteptat, virusul a venit de la cetăţeanul italian care a vizitat România în ultimele zile pentru o vânătoare şi care a fost diagnosticat cu noua boală la Rimini, în Italia, aflându-se acum în carantină. Tânărul de 25 de ani din Gorj s-a infectat după ce a mers la vânătoare alături de cetăţeanul străin. Acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul Matei Balş din Capitală, Raed Arafat explicând că starea sa nu este gravă. Mai mult, şapte membrii ai familiei stau acum în carantină la domiciliu, chiar dacă au fost testaţi negativ.

„Avem primul caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat cum va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție bună. Este transportat în condiţii de maximă siguranţă şi va fi sptalizat în unitatea de maximă siguranţă din România”, a transmis ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Sănătăţii şi şeful DSU au mai spus că pacientul poate deveni simptomatic, întrucât nu se poate precizat evoluţia ulterioară a cazului. Autorităţile au mai transmis că primii 10 pacienți români diagnosticați cu coronavirus vor fi tratați la Institutul Matei Balș din Capitală. Ulterior, dacă numărul pacienților români infectați cu coronavirus depăşeşte 10 pacienţi simultan, aceştia vor fi trataţi şi în restul spitalelor de boli infecţioase din ţară, cum ar fi Iaşi, Sibiu, Timişoara şi Mureş.

Cum a fost tânărul transportat la Bucureşti

Se pare că tânărul de 25 de ani a fost adus în Capitală cu o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Dolj care a fost dotată corespunzător și având condiții de izolare completă a pacientului. Mai mult, pe durata transportului, pacientul a fost asistat de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară). Doctorii au stabilit deja o schemă de tratament şi speră la vindecarea băiatului.

Revista Presei