Alertă! Coronavirus a ajuns în Guvernul României! Persoană confirmată cu boala la Palatul Victoria

09 mart. 2020
Alertă! Coronavirus a ajuns în Guvernul României! Persoană confirmată cu boala la Palatul Victoria

Ultima oră! Suspiciuni serioase de coronavirus în Guvernul României. Mama unei persoane confirmate cu coronavirus lucrează la Palatul Victoria. Ministerul Sănătății a luat deja la cunoștiință aceste informații și a început intervenția în forță. Teribil despre cine este vorba. 

Anunț al Ministerului Sănătății

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, au anunțat autoritățile în cursul zilei de luni.

Cine este persoana vizată

Cristian Vasilcoiu, fostul consilier al Olguței Vasilescu, fost ministru al Muncii, a transmis luni, pe Facebook, că este vorba de fiul unei bucătărese care lucrează în Guvernul României. Mai mult femeia ar fi gătit mâncare pentru restaurantul din incinta instituției.

„Suspiciune de Coronavirus în clădirea Guvernului. Fiul unei bucătărese. Care a gătit pentru mulți dintre angajați, dacă nu chiar aproape toți. Membrii Guvernului PNL sunt astăzi în Parlament, unde se întâlnesc cu cei mai importanți candidați ai lor la alegerile locale și județene. Să te ții! Bine, asta e preocuparea lor azi, alegerile locale!”, a transmis Vasicoiu pe Facebook.

În cursul zilei de duminică autoritățile au transmis informații despre al 14-lea caz de infectare din România și al doilea din București, fiind vorba de o femeie de 42 de ani, „contact apropiat” al bărbatului de 49 de ani, tot din Capitală, confirmat pozitiv în cursul zilei de sâmbătă. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, s-a întors din Italia, de la Roma și a fost testat pozitiv la coronavirus, fiind adus de vineri la „Matei Balș” cu febră și alte simptome.