Alertă coronavirus! Dacă ai această grupă de sânge eşti mai predispus la COVID-19! Cine sunt cei mai feriţi

18 mart. 2020
Alertă coronavirus! Dacă ai această grupă de sânge eşti mai predispus la COVID-19! Cine sunt cei mai feriţi

Noi descoperiri şocante despre coronavirus! Se pare că oamenii cu această grupă de sânge sunt mai predispuşi la infectare. Teribil ce au descoperit cercetătorii chinezi în urma unui studiu făcut pe 2.000 de pacienţi. Descoperirile din China sunt pur şi simplu şocante! Nu este de glumă cu persoanele care au această grupă, ei trebuie să fie mai atenţi şi să se protejeze mai bine de infectarea cu COVID-19.

Legătura dintre coronavirus şi grupa de sânge

Cercetătorii din China lucrează neîncetat şi vin cu noi descoperiri despre cum se răspândește COVID-19 şi ce victime preferă. Conform unui studiu, realizant recent, persoanele care au grupa de sânge A au cele mai mari şanse de infectare. Cu toate că nu există încă o explicaţie, s-a găsit o corelaţie între rata de infectare şi grupa de sânge, lucru îngrijorător pentru o parte din populaţia planetei.

Cele mai ferite persoane sunt cele cu grupa 0

Pe de altă parte, persoanele cu grupa 0 de sânge ar avea o rezistenţă sporită împotriva COVID-19. Cu toate acestea, cercetătorii au atras atenţia că este vorba de un studiu preliminar, făcut pe aproximativ 2.000 de pacienţi cărora li s-au recoltat probe de sânge pentru analize şi le-au comparat cu cele ale unor oameni sănătoşi. Analizele au demonstrat că persoanele cu grupa A de sânge prezentau o rată mai mare de infecție și erau predispuși să dezvolte o formă mai severă a coronavirus. În schimb, riscul de infectare este mult mai redus în cazul oamenilor cu grupa sanguină 0, scrie scmp.com. Cercetarea a fost realizată recent de un grup de medici şi oameni de ştiinţă din Beijing, Wuhan, Shanghai şi Shenzhen.