Alertă coronavirus! Medicamente anti-HIV folosite în tratarea bolii! Simptome şi tratament pentru Covid-19

Avertisment serios împotriva coronavirus. Oamenii de ştiinţă au venit cu noi informaţii despre virusul mortal care a ajuns deja în peste 100 de ţări şi a făcut mii de victime. Se pare că există o serie de simptome specifice prin care oricine poate determina dacă a contactat acest virus sau nu. Cercetătorii spun că oamenii au nevoie, în medie, de 5 zile pentru a avea simptomele îmbolnăvirii cu Covid-19. 

Care sunt simptomele coronavirus şi când apar

Potrivit unui studiu, boala Covid-19 poate cauza febră, tuse şi probleme respiratorii. Conform descoperirilor, cei mai mulţi dintre cei care dezvoltă simptome o fac în preajma a 5 zile de la infectare. Mai mult, cine nu prezintă simptome până în 12-a de boală poate nici să nu mai prezinte, însă rămâne în continuare purtător al infecţiei cu coronavirus. Oamenii de ştiinţă recomandă persoanelor care pot fi contagioase, chit că nu prezintă simptome, să se autoizoleze timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea bolii.

este foarte posibil să nici nu prezinte, însă poate fi în continuare purtător al infecţiei. Cercetătorii au sfătuit oamenii care pot fi contagioşi – indiferent dacă prezintă simptome – să se autoizoleze pentru 14 zile pentru a evita răspândirea bolii. Nu este clar, per ansamblu, câţi oameni prezintă simptome. Cu toate acestea, cei mai mulţi infectaţi vor avea probabil o boală uşoară. Mai mult, o parte din ei vor fi asimptomatici, adică nu vor avea simptome ale bolii. Cu toate acestea, Covid-19 poate fi şi gravă, fiind extrem de letală în unele cazuri, mai ales la persoanele vârstnice care mai au şi alte probleme de sănătate.

Experţii sunt de părere că cei mai mulţi dintre cei care contactează Covid-19 vor avea o boală uşoară. Unii vor fi asimptomatici – purtători fără a avea simtome. Însă boala poate fi foarte gravă şi chiar letală în unele cazuri – în special la vârtsnicii care au deja alte probleme de sănătate. „Sunt foarte puţine dovezi, dacă nu niciuna că oamenii pot transmite în mod obişnuit virusul în timpul perioadei asimptomatice”, a explicat un cercetător care a adăugat că pentru marea majoritate a cazurilor, incubarea şi carantina este de până la 14 zile.

Medicamente anti-HIV, folosite în tratarea bolnavilor de coronavirus

Chinezii au deja primele concluzii ale efectelor COVID-19 asupra organismului, medicii explicând că este ca o combinație, în unele cazuri letală, de SARS și HIV, afectând atât plămânii, cât și sistemul imunitar. Mai mult, aparatul respirator riscă să sufere leziuni ireversibile chiar și în cazul pacienților vindecați. Descoperirile au fost făcute în baza rezultatelor obţinute din autopsiile persoanelor care au luat virusul şi au murit. Acesta este motivul pentru care persoanele bolnave grav au fost tratate şi cu medicamente anti-HIV. Cu toate acestea, în România nu au fost până acum cazuri severe, care să necesite astfel de intervenţii.

Avertismentul medicilor! Cum ne protejăm

Tudor Ciuhodaru, un reputat medic român, a explicat care sunt măsurile de prevenţie în cazul noului virus. Astfel, cei mai afectați sunt cei de peste 50 de ani, care au boli cardiace sau pulmonare preexistente.

„Măsurile de prevenție sunt extrem de importante și poate e momentul să facem educație pentru sănătate chiar de la școală. Cei mai afectați sunt cei de peste 50 de ani, cei cu boli cardiace sau pulmonare preexistente. Îngrijorările sunt legate nu neapărat de severitatea clinică, ci de faptul că se răspândește rapid și de riscul de a genera mutații care să-i permită să se răspândească și mai rapid și să devină și mai periculos și de faptul că nu există un tratament specific, ci doar încercări de combinare de antivirale. Sunt și multe necunoscute legate de acest virus, dar până una alta sursa e persoana infectată. E suficient să vorbești, să tușești sau să strănuți sau prin contact direct sau indirect cu secrețiile respiratorii aflate pe mâini sau pe suprafețele contaminate. Autoritățile medicale spun că se poate transmite și pe cale digestivă. 10% din pacienți au diaree și greață chiar cu 1-2 zile înainte de instalarea sindromului pseudogripal și poate fi transmisă chiar și de la mamă la făt”, a declarat Tudor Ciuhodaru, atrăgând atenţia că transmiterea se face în special pe cale aeriană.

Reacţia autorităţilor din România

„Luăm în considerare și această observație, cum am luat toate observațiile care au venit de acolo. Vineri am avut o întâlnire cu secretarul I și II de la Ambasada Chinei, unde am discutat situația de la dânșii. Ne-au asigurat că toată experința lor va fi împărtășită în această săptămână într-o audioconferință și faptul că ei ajung, potrivit declarațiilor dânșilor, la zero cazuri noi în această săptămână, urmând să-și trateze doar cazurile vechi, cred că este o experiență care ne poate ajuta”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în MS, potrivit digi24.ro.

Revista Presei