Toggle Menu
  1. Home/
  2. News/

Alertă generală în toată România! Poliția face apel la cetățeni să sune la 112 atunci când vor primi un asemenea telefon!

  1. Home/
  2. News/

Poliţia Română trage un semnal de alarmă. Metoda Accidentul, escrocheria care a lăsat mii de români fără toţi banii din casă, a revenit în forţă. De această dată, şarlatanii sunt şi mai convingători pentru că joacă rolul unor poliţişti. Sub pretextul că ajută la prinderea unor infractori care au dat sute de ţepe, victimele sunt convinse prin telefon – de falşi oameni ai legii – să îşi dea toate economiile unor străini.

oua înşelătorie – inspirată din “metoda accidentul” – a apărut de mai puţin de o lună. Poliţiştii spun că în fiecare săptămână cel puţin zece victime au căzut în această capcană. Oamenii au pierdut între 10.000 şi 30.000 de lei.

O femeie din Câmpina le-a spus anchetatorilor pas cu pas ce s-a întâmplat.

“Am fost sunată de mai multe ori de un număr ascuns. Când am răspuns, persoana de la celălalt capăt mi-a spus că e doctor şi că fiul meu a provocat un accident grav. Nu i-am crezut, pentru că eu am o fiică plecată peste graniţă. Doctorul mi-a spus că mă va resuna pentru că una dintre victime trebuie resuscitată.”

Deşi ştia că e o înşelăciune, femeia a fost luată prin surprindere cu încă un apel.

Am fost sunată de pe un alt număr, de un domn care mi-a spus că e de la Poliţie, ştia că fusesem sunată cu “metoda accidentul”. Mi-a spus că Poliţia e pe urmele escrocilor de şase luni şi că mă roagă să îi ajut. Mi-a spus să escrocii mă vor resuna şi să joc teatru, să mă prefac că îi cred. Să le dau banii pe care îi cer ca să poată să îi prindă în flagrant.

A crezut astfel că îi ajută pe poliţişti şi a acceptat să ofere unei persoane necunoscute, care i-a bătut la uşă, 20 de mii de lei.

Adevăraţii poliţiştii sunt cei care i-au spus femeii adevărul: a fost victima noii metode accidentul. Banii nu au fost încă recuperaţi, iar anchetatorii nu au reuşit să dea de urma reţelei.

Doar anul acesta, poliţiştii au destructurat 12 reţele de crimă organizată care au câştigat peste patru milioane de lei prin vechea metodă accidentul. Liderii reţelei – deşi erau în închisoare – aveau acces la telefoane mobile, pentru a-şi coordona atacurile.

Poliţiştii le recomandă românilor să sune imediat la 112 în cazul în care sunt contactaţi de persoane care se recomandă a fi poliţişti. Deşi nu au nici uniformă, nici legitimaţie.

Anunț bombă de la ANAF! Va fi prăpăd! Nimeni nu are scăpare! Ce verificări aspre va face în următoarea perioadă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) desfășoară o operațiune de proporții ce vizează hoteluri din București.

Inspectorii Atifraudă, cei responsabili cu regulile sanitar-veterinare, normele de securitate şi combaterea muncii la „negru” controlează hoteluri cin Capitală care, în baza unui protocol cu Ministerul de Externe, vor asigura cazarea participanţilor la evenimentele găzduite de România în contexul preluării preşedinţiei UE, potrivit Profit.ro.

Sunt vizate în principal 23 de hoteluri, printre care Marriott, Radisson, InterContinental, Sheraton, Hilton, Continental, Novotel, Ibis Parlament, Ibis Gara de Nord și Cişmigiu.

Verificările au fost iniţiate în contextul în care România va prelua de la 1 ianuarie 2019, pentru şase luni, preşedinţia Consiliului UE.

În acest context, peste 200 de evenimente vor fi organizate în Bucureşti, la care se adaugă alte 100 acţiuni în restul ţării.

Toți abonații RCS & RDS trebuie să știe asta! Se aplică de maine

Operatorul RCS&RDS vine tot timpul cu noutăți și pare că se reinventează în fiecare săptămână. Începând cu 10 decembrie, abonații Digi TV Digital vor putea să își activeze extraopțiunea Digi 4K și vor avea, astfel, ocazia de a viziona, gratuit, până la finalul lunii ianuarie 2019, cele mai spectaculoase competiții fotbalistice europene, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, alături de UEFA Champions League și UEFA Europa League.

Din 1 februarie 2019, extraopţiunea Digi 4K va fi disponibilă la preţul de 5 lei / lună pentru toţi abonaţii Digi TV Digital.Perioada de teste s-a încheiat, iar de vineri, 7 decembrie, intră în vigoare grila oficială a canalului, care va conţine documentare pe diverse tematici (lifestyle, hobby, viaţa în sălbăticie), transmisiuni sportive din fotbal şi noul sezon de Formula 1, videoclipuri muzicale, conform bugetul.ro.

Programul viitoarelor transmisiunilor în direct în format 4K este următorul:

Bundesliga: Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt, sâmbătă, 8.12.2018, ora 19:30 (şi la Digi Sport 4)

La Liga: Espanyol – Barcelona, sâmbătă, 8.12.2018, ora 21:45 (şi la Digi Sport 2)

La Liga: Huesca – Real Madrid, duminică, 9.12.2018, ora 17:15 (şi la Digi Sport 2)

UEFA Champions League: Liverpool – Napoli, marţi, 11.12.2018, ora 22:00 (şi la Digi Sport 2)

UEFA Champions League: Young Boys – Juventus, miercuri, 12.12.2018, ora 22:00 (şi la Digi Sport 2)

UEFA Europa League: Arsenal – Qarabag, joi, 13.12.2018, ora 22:00 (şi la Digi Sport 3)

La Liga: Real Madrid – Rayo, sâmbătă, 15.12.2018, ora 19:30 (şi pe Digi Sport 2)

Ligue 1: Lyon – Monaco, duminică, 16.12.2018, ora 14:00 (şi pe Digi Sport 3)

La Liga: Levante – Barcelona, 16.12.2018, ora 21:45 (şi pe Digi Sport 2)

În perioada ianuarie – februarie, vor fi transmise în direct, la Digi 4K, cel puţin 30 de meciuri din campionatele spaniol, francez, german şi din cele mai importante competiţii europene de fotbal. În martie, odată cu noul sezon de Formula 1, se vor difuza în format 4K şi cursele derulate în Australia şi Bahrain, programate pe 17 martie şi, respectiv, 31 martie.

Postul, care a început să emită, în premieră în România, la 24 noiembrie, poate fi recepţionat în toată ţara şi este disponibil doar în grila Digi TV (cablu digital). Identificarea canalului se realizează fie automat, fie prin rescanare, iar pentru a viziona corect şi la calitatea 4K programele postului abonaţii trebuie să deţină un televizor cu rezoluţie Ultra HD şi Digi Smart CAM.

Standardul Ultra HD permite vizionarea programelor preferate la o rezoluţie de 3840×2160, oferind telespectatorului o imagine mult mai clară şi mai apropiată de realitate, dar şi o cromatică mai bogată.

Andru