Alertă în România! Carrefour retrage un produs periculos de pe piaţă! Atenţie mare, avertisment ANPC

Hypermarket-ul Carrefour a anunţat recent Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului cu privire la retragere de la comercializare a unui produs care poate pune în pericol viaţa copiilor mici. Conform avertismentului este vorba despre o jucărie periculoasă. Cei care au cumpărat-o o pot returna pentru a-şi primi banii înapoi.

Anunţul ANPC privind produsul Carrefour

Conform anunţului ANPC, este vorba de o păpuşă bebe de 43 de centimetri, în cazul căruia a fost detectat un defect din fabricaţie! Astfel, la rezistenţa seringii şi a ciocanului, vândute împreună cu păpusa, există riscul ca cele două accesorii mici, detaşabile, să fie înghiţite de cei mici. Acesta este motivul pentru care produsul trebuie scos de pe piaţă.

„Carrefour Romania SA a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor despre Retragerea voluntara pentru produsul Papusa Bebe 43 cm (Model: roz sau albastru / An colectie 2019, Cod EAN: 3614613457495), distribuitor Carrefour Romania, in cazul caruia a fost detectat un defect privind rezistenta seringii si a ciocanului, vandute impreună cu bebelusul, care poate genera prezenta unor elemente mici, detasabile, ce pot fi ingerate” , transmite ANPC într-un comunicat.

Drept urmare, persoanele care au cumpărat acest produs, începând cu luna septembrie 2019,  sunt rugaţi să nu mai folosească seringa şi ciocanul de jucărie şi să le aducă însoţite cu restul accesoriilor, dacă este posibil, în magazinul din care l-au achiziţionat pentru a li se restitutui contravaloarea produsului periculos.

Revista Presei