Alertă în România! De ce mor italienii în număr mare din cauza COVID-19! Experții chinezi au fost șocați de ceea ce au aflat

România are în prezent 308 cazuri de pacienți infectați cu coronavirus, iar scenariul italian parte departe. Doar că lucrurile se pot schimba total în doar câteva săptămâni, iar atunci sistemul medical ar fi copleșit. Astăzi, Italia a depășit China ca număr de decese, ajungând la 3405, față de 3248 cât au înregistrat asiaticii.

Medici și asistente din peninsultă au făcut zeci de apeluri prin care au explicat că nu mai pot continua în acest fel, iar China s-a oferit să ajute. Astfel, acum o echipă formată din nouă experţi chinezi în sănătate, cei care au oprit virusul și în Wuhan au aterizat în Italia, însă au fost șocați de ceea ce au găsit.

Transportul public încă funcționează, au loc în continuare petreceri în hoteluri, iar oamenii continuă să meargă pe străzi fără măști. Echipa chineză care a venit în Italia este aceeași care a reușit să oprească extinderea virusului în Wuhan, considerat cel mai puternic focar de infecție al lumii cu COVID-19.

Experții chinezi au cerut măsuri drastice

„Nu aplicați politici de închidere a străzilor, pentru că transportul public încă funcționează, lumea circulă și au loc petreceri, oamenii nu poartă măști de protecție”, a declarat vicepresedintele Crucii Rosii din China, care este și responsabil al echipei, Yang Huichuan, chiar în ziua în care China a avut creștere zero a noilor cazuri de contagiere locală de la declanșarea pandemiei.

El a adăugat că ceea ce se întâmplă acum în Italia a avut loc și în orașul Wuhan și a recomandat să se înceteze „orice activitate economică și să fie restricționată mobilitatea persoanelor”. „Toată lumea ar trebuie să rămână acasă în izolare”, a spus el, precizând că toți cetățenii, nu doar guvernul și personalul medical trebuie să urmeze „în mod strict politicile de închidere”.

Alături de Huichuan a apărut și președintele Lombardiei, Attilio Fontana, care a precizat că va cere executivului italian „să pună în aplicare proceduri mai riguroase decât cele aplicate în prezent”.

„Cei care au gestionat în mod direct criză din Wuhan sunt surprinși că există prea multă lume pe stradă, că prea mulți oameni folosesc transportul public și prea puțini poartă măști de protecție”, a declarat Attilio Fontana. „Dacă nu schimbăm modul de a înfruntă problema, virusul va continuă să circule”, a concluzionat acesta.

În urma apelului guvernul italian a autorizat ca armata să meargă pe străzi în Lombardia pentru a face ordine. Cetățenii continuă să fie inconștienți, ceea ce ar putea însemna zeci de milioane de morți în câteva luni, în scenariul cel mai pesimist.

Loading...

Revista Presei