Un virus nou atacă toate telefoanele mobile! Grijă mare cu această aplicație

27 dec. 2019
Un virus nou atacă toate telefoanele mobile! Grijă mare cu această aplicație

Este alertă pe final de ani. Toți cei cu telefoane mobile sunt în mare pericol. Un virus atacă milioane de smartphone-uri.

Specialiștii au făcut anunțul care ne pune pe gânduri. S-a aflat de virusul care atacă milioane de smartphone-uri. Este alertă printre toți utilizatorii. Îți poți pierde toate datele într-o secundă de neatenție.

Pericol pentru cei cu telefoane mobile

Un virus extrem de periculos circulă în toată lumea. Peste o sută de aplicații de pe Play Store sunt atacate cu un nou malware numit Soraka. Virusul afișează reclame pe ecranul telefonului chiar și atunci când acesta este în așteptare sau blocat.

Cei cu telefoane mobile sunt în mare pericol. Chiar în aceste momente, 104 aplicații sunt virusate cu malware-ul numit „Soraka”. Reperat la sfârșitul săptămânii trecute, virusul este ascuns în codul aplicațiilor, iar odată instalat pe un smartphone, misiunea sa este să afișeze bannere publicitare.

Chiar și atunci când ecranul este blocat sau în așteptare, anunțurile apar fără cunoașterea utilizatorului, care, evident, nu știe că este legat de una dintre aplicațiile pe care le-a descărcat. Nu este foarte periculos, deoarece nu accesează date personale și nu fură, dar pentru hackeri, poate genera venituri de milioane de euro sau dolari.

White Ops Threat Intelligence a raportat că acest malware este prezent în peste 100 de aplicații rău intenționate cu 4,6 milioane de descărcări, care efectuează fraude publicitare. Toate aplicațiile folosesc un cod comun, „Soraka”. Acest malware necesită timp pentru activare, spun experţii care l-au descoperit. Nu lovește imediat și așteaptă ceva timp înainte de a umple smartphone-ul cu reclame. Google este informat și cele 104 aplicații vor dispărea din Play Store. Și, în mod evident, este recomandabil să le dezinstalați.