Alertă maximă! Pensionarii care rămân fără banii promiși de către autorități

24 oct. 2020
Alertă maximă! Pensionarii care rămân fără banii promiși de către autorități

Dezamăgire mare printre pensionari! Aproximativ 300.000 de vârstnici au rămas fără banii promiși de către autorități.

Pensionarilor le-au fost promise vouchere în valoare de 180 de lei pe lună, pentru achiziționarea de mese calde, însă banii întârzie să apară.

Mai exact, toți pensionarii peste 75 de ani, beneficiari ai unei pensii minime, ar fi trebuit să primească vouchere în valoare de 180 de lei pe lună, banii provenind din fonduri europene.  Chiar dacă tichetele au fost aprobate prin OUG în urmă cu mai bine de trei luni, Guvernul întârzie împărțirea voucherelor promise.

„Pentru pensionari, fiecare lună de întârziere înseamnă foarte mult. Această măsură este luată pentru cei cu pensia minimă, deci cei în cea mai mare dificultate. Puțin le pasă guvernanților de situația pensionarilor

Se scumpește curentul electric, gazul. Se scumpesc toate. Nu știu cum o să facem toți față la aceste cheltuieli”, spune Dorina Barcari, reprezentată a Asociației pentru Drepturile Pensionarilor din România, se arată potrivit antena3.ro.

Pensionarii sperau să primească voucherele promise înaintea alegerilor parlamentare, însă aceștia se văd nevoiți să mai aștepte. Bonurile valorice ar fi urmat să fie trimise beneficiarilor de către primării, odată cu lista unităților autorizate unde vor putea merge să își achiziționeze mesele calde.

„Tichetele vor fi repartizate în prima săptămână din luna decembrie a acestui an și se vor acorda retroactiv cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, astfel încât toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venituri la nivelul pensiei minime sociale vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, spunea Marcel Boloș în urmă cu puțin timp.