Alerta! Medicament extrem de folosit de romani a bagat in spital un tanar de 19 ani! Acum se afla in stare grava la Spitalul Fundeni

19 nov. 2019
Alerta! Medicament extrem de folosit de romani a bagat in spital un tanar de 19 ani! Acum se afla in stare grava la Spitalul Fundeni

Românii au început să se trateze din ce în ce mai mult singuri, citind tot felul de articole de pe internet. În loc să apeleze la medici, mulți aleg să meargă la farmacie și sa achiziționeze medicamente care se eliberează fără prescripție medicală, iar apoi le iau fără să țină cont de prospect.

Este și cazul unui tânăr student din Republica Moldolva, care studia la Iași, la o facultate cu profil tehnic. Răcit, acesta a decis să se trateze singur și în mai puțin de 24 de ore a înghițit 16 pastile de paracetamol, medicament destul de toxic pentru ficat, mai ales în cantități atât de mari.

Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, tânărul, a fost internat vineri noaptea la secția ATI a spitalului. Acesta se simțea din ce în ce mai rău. El a povestit că a înghițit aproximativ 16 pastile de paracetamol pentru a se trata de viroză.

Ulterior starea lui s-a agravat și a fost transferat la Spitalul Fundeni, cu insuficiență hepatică fulminantă toxică. Tânărul de 19 ani a fost transportat duminică la spitalul din București cu elicopterul SMURD, conform Mediafax.