Alertă sanitară! Dacă ați cumpărat acest produs de la Carrefour, aruncați-l imediat! Este toxic! Vă puteți lua banii înapoi pe el fără bon

14 nov. 2020
Alertă sanitară! Dacă ați cumpărat acest produs de la Carrefour, aruncați-l imediat! Este toxic! Vă puteți lua banii înapoi pe el fără bon

Alertă pe plan european! Mesajul a fost transmis peste tot. În rețeaua de magazine Carrefour s-a vândut un produs, despre care s-a descoperit că este toxic. Autoritatea Națională Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă ca toți cei care au cumpărat  Mini Cheesburgers din supermarkerurile acestui retailer să nu le consume, ci să le returneze sau distrugă.

Produsele menționate conțin oxid de etilenă peste limita admisă, iar folosit pe termen mai lung acesta poate provoca probleme mari de sănătate.

„Vă informăm că societatea BRETZEL BURGARD, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Datele de identificare ale produsului sunt: Denumire produs: MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR Cod EAN: 3560070953837 Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, transmite ANSVSA.

Cum vă puteți primi banii înapoi

Instituția mai precizează că va fi returnată contravaloarea produselor, fără a fi necesară neapărat prezentarea bonului fiscal. Alerta a fost publicată pe 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA și este activă până la data de 23 noiembrie 2020.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, spun cei de la ANSVSA.