Alexandru Rafila face un anunț teribil! Câți români sunt infectați cu COVID-19. Cifrele care dau fiori

01 apr. 2020
Alexandru Rafila face un anunț teribil! Câți români sunt infectați cu COVID-19. Cifrele care dau fiori

Specialistul Alexandru Rafila face un anunț teribil. Câți români sunt infectați cu coronavirus? Cifrele dau fiori pur și simplu.

Anunț teribil al lui Alexandru Rafila

România este paralizată pur și simplu de pandemia de coronavirus. Avem peste 2000 de oameni infectați, iar numărul deceselor se apropie vertiginos de 100. Șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a dezvăluit faptul că România are un număr mare de infectați cu noul coronavirus care nu prezintă simptome.

Întrebat despre numărul real de infectați ai României, dr. Alexandru Rafila a spus: „Păi, probabil de cel puțin trei ori mai multe decât numărul de cazuri care au fost diagnosticate. Probabil câteva mii de persoane”.

„Vârful epidemiei va fi cam la o săptămână după finalul sărbătorilor de Paște. O să vedeți, într-un fel sau altul o să se adune familiile.

Atunci o să nimerească din cele câteva mii de persoane asimptomatice sau cu simptome minore de care vorbeam și o să transmită membrilor de familie sau persoanelor apropiate boala, așa că s-ar putea să avem un număr mai mare de cazuri în jur de 1 mai”, a explicat Alexandru Rafila, conform Digi24.

O mare problemă o reprezintă și românii care se întorc în țară. „Eu sper să nu vină în țară un număr așa de mare. Dacă o să vină, să fie foarte disciplinate, să stea la domiciliu, izolate dacă se poate și de restul familiei, dar oamenii sunt de toate felurile.

Unii consideră chiar un soi de bravadă faptul că sfidează măsurile autorităților, se adună în grupuri mari, fac petreceri. Deci, ce pot să spui despre un astfel de comportament?”, a explicat Rafila.

Șeful Societății Române de Microbiologie vorbește despre două vârfuri ale pandemiei. „S-a vorbit de două vârfuri, în sensul că după ce se va produce numărul acesta de îmbolnăviri, probabil în această primăvară – în mod normal, vara va scădea – și, în toamnă, sigură că ne așteptăm la o nouă creștere.

E ca la gripă. Vedeți, gripa afectează sezonier populația. Diferența între gripă și noul coronavirus este că față de virusul gripal avem o anumită stare de imunitate, iar față de noul coronavirus nu avem niciun fel de imunitate fiindcă nu l-am mai întâlnit niciodată”, a spus dr. Rafila.