Alexandru Rafila tocmai a dat cea mai cumplită veste! Când vom reveni la viața normală

Rafila

Alexandru Rafila face cel mai cumplit anunț al momentului. Medicul nu ne mai dă nicio speranță. Nu vom scăpa curând de acest virus.

Prof. univ. a vorbit despre importanța distanțării fizice, dar și despre când se va termina tot acest calvar.

„Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică. a spus Alexandru Rafila.

Anunț teribil pentru români

Specialistul susține că vor reveni la viața de dinainte nu mai târziu de jumătatea anului viitor.

„Asta, până când apare un vaccin, se întrerupe lanțul transmiterii și boala poate fi învinsă. Tratamentul aduce mari speranțe în ceea ce privește aceste cazuri grave și scăderea mortalității, un vaccin contribuie decisiv la întreruperea transmiterii și la eliminarea bolii.

Dacă ajungem la 70 – 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața pe care am avut dinainte, dar lucrul ăsta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor. a spus Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

Revista Presei