Alfa Romeo dezvăluie noile modele de performanță Giulia Quadrifoglio GTA & GTAm

Berlina Giulia Quadrifoglio a celor de la Alfa Romeo a avut parte de un tratament GTA și GTAm, astfel mașina va avea un aspect și o performanță orientată spre circuit.

Producătorul italian dă startul cu modelul GTA, ce este inspirat de modelul original din 1965, fiind proiectat pentru a avea o putere mai mare și o manevrabilitate mai bună, precum și o greutate mai scăzută și o aerodinamică mai eficientă. Ca rezultat, modelul GTA vine cu un motor pe benzină de 2,9 litri V6 biturbo ce dezvoltă 540 CP, și cu un sistem de evacuare Akrapovic din titan.

Numeroase elemente exterioare au fost schimbate, fiind înlocuite cu altele din fibră de carbon, chiar și arborele cardanic având parte de un astfel de tratament.

În habitaclu veți găși alcantara pe bord, pe fețele ușilor, în zona torpedoului, în zona stâlpilor și pe scaune – fapt ce ajută la reducerea greutății mașinilor, conferindmai multă sportivitate – în timp ce difuzorul spate din fibră de carbon și roțile pe 20 țoli contribuie la reducerea greutății cu aproximativ 100 kg față de varianta Giulia Quadrifoglio originală.

Nouă Giulia Quadrifoglio GTAm își ia istoria competițională și mai în serios, și chiar dacă are același motor ce dezvoltă 540 CP, aceasta vine cu două scaune pentru curse montate în zona din față, un rollbar, și cu centuri cu 6 puncte de prindere.

Aerodinamica este îmbunătățită, prin intermediul unei prelungiri a barei față și a unui spoiler din fibră de carbon, ce țin mașina pe asfalt la viteze mari. Carcasele oglinzilor au fost înlocuite cu unele dintr-o rășină de policarbonat numită Lexan, pentru a mai reduce din greutatea mașinii – astfel aceasta are un timp de accelerare 0-100 km/h de 3,6 secunde.

Modelele Giulia GTA și GTAm vor fi produse într-un număr limitat, de 500 de unități.

Loading...

Revista Presei