Alimente interzise atunci când suntem bolnavi! Nu este de glumă cu ele, trebuie evitate

23 mart. 2020
Alimente interzise atunci când suntem bolnavi! Nu este de glumă cu ele, trebuie evitate

Atunci când suntem bolnavi, corpul nostru este slăbit şi are nevoie doar de anumite alimente care să îi ofere energie şi hidratare. Există o serie de produse alimentare care ne pot pune viaţa în pericol şi ne pot îngreuna vindecarea. Vedeţi în rândurile de mai jos ce trebuie să evitaţi atunci când nu vă simţiţi bine. 

Ce produse trebuie să evităm atunci când suntem bolnavi

Specialiştii explică că există mai multe produse alimente care trebuie evitate atunci când suntem bolnavi, deoarece organismul este mult mai vulnerabil. Acesta este şi motivul pentru care trebuie să avem grijă să nu încărcăm stomacul şi să cauzăm dureri şi disconfort suplimentar care poate îngreuna refacerea. La ce trebuie să fim atenţi.

Alimente condimentate și acide

Cu toate că alimentele condimentate pot ajuta în răceli, acestea pot afecta stomacul, provocând mai multă durere și disconfort.

Alimente bogate în zahăr și grăsimi

Se pare că aportul ridicat de zahăr poate suprimă sistemul imunitar, lucru care duce la inflamații. De asemenea, alimentele bogate în grăsimi, pe de alte parte, pot îngreuna procesul digestiei, în comparație cu carbohidrații și proteinele.

Produse lactate

Atunci când vine vorba de produse lactate, cercetările specialiştilor sunt împărțite. Mulți experți consideră că produsele lactate intensifica producția de mucus, care ar putea agrava congestia atunci când organismul este slăbit. Cu toate acestea, studiile recente indică faptul că acest lucru poate fi determinat de efectul placebo.