Alimentele care îți distrug rinichii! Toți știm că sunt sănătoase. Putem avea probleme grave

de: Ana Toma
20 aug. 2020
Alimentele care îți distrug rinichii! Toți știm că sunt sănătoase. Putem avea probleme grave

Rinichii sunt unul dintre cele mai importante organe aler corpului nostru. Aceștia ajută la eliminarea toxinelor prin urină și filtrează sângele, astfel că, ei merită o atenție sporită la fel ca și restul organelor noastre. 

Pentru a evita problemele la rinichi, cum ar fi pietrele, aceste alimente trebuie să dispară din dieta ta. Chiar dacă sunt sănătoase și au alte beneficii pentru organismul tău, specialiștii susțin că atunci când sunt consumate regulat și în cantități mari, ele pot afecta funcționarea anumitor organe importante.

Primul aliment care îți distruge rinichii este carnea. În cazul în care obișnuieși să consumi carne din abundență, rinichii tăi vor avea extrem de mult de duferit. Acest lucru se detorează faptului că acest aliment este  greu de metabolizat si se elimina dificil, suprasolicitand rinichii.

De asemenea, o dieta bogata in proteine animale favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi, avertizeaza medicii care explica faptul ca aceste alimente au purine care stimuleaza productia acidului uric. Acidul uric este una dintre cele mai frecvente cauze ale formarii pietrelor la rinichi.

O altă alternativă a cărnii o reprezintă legumele, semințele, ele având surse de proteină vegetală.

Bananele, un pericol pentru rinichi

Deși pare greu de, dincauza continutului bogat în potasiu consumul de banane nu trebuie să fie unul exagerat, în special daca ai probleme cu rinichii.

Lactatele sunt un al pericol pentru rinichii tăi. Chiar dacă sunt o sursă imensă de vitamine și nutrienți, atunci când sunt consumate în exces, ele îți pot cauza probleme reale de sănătate. Acesta conțin mult fosfor care poate să streseze rinichii.

Astfel, dacă te confrunți deja cu probleme renale, rinichii nu au puterea de a elimina excesul de fosfor din sânge și se ajunge la slăbirea sistemului osos.