Alimentele care nu trebuie consumate seara! Îngrașă mult, îngreunează digestia și pot perturba somnul

09 aug. 2019
Alimentele care nu trebuie consumate seara! Îngrașă mult, îngreunează digestia și pot perturba somnul

Mulți dintre noi lucrăm până seara târziu, iar cina devine principala masă a zilei. Deși specialiștii ne recomandă să nu mâncăm după ora 19.00, puțini sunt cei care pot urma acest sfat. Așadar, dacă mâncați mai târziu decât este indicat, măcar evitați alimentele de mai jos, care îngreunează digestia și vă pot provoca disconfort. 

  1. Pastele sunt foarte greu digerabile și bogate în calorii. Consumate la masa de seară, mai ales regulat, înseamnă fără doar și poate kilograme în plus. Mai mult decât atât, dimineața aveți mari șanse să vă treziți obosiți pentru că digestia s-a produs greu și asta în timpul somnului. Așa că mai bine mâcați paste mai bine la prânz.
  2. Brânza nu este indicată deoarece conține tiramină, un aminoacid care determină scăderea producției de hormoni care reglează somnul.
  3. Sosurile picante irită serios mucuoas grasică și determină apariție refluxului gastroesofagian. Dacă aveți probleme cu stomacul este bine să le scoateți definitiv din dietă.
  4. Carnea procesată îngreunează foarte mult digestia și este ca o adevărată bombă în sistemul digestiv. Cel mai bine este să o evitați la cine, iar în timpul zilei să o limitați pe cât posibil.
  5. Înghețata și ciocolata neagră, ambele stimulează sistemul nervos și dereglează somnul. Chiar și două pătrățele de ciocolată neagră autentică vă pot provoca insomnie. Cât despre înghețată, dulcele în exces vă va crea inevitabil agitație în somn, așa că încercați să mâncați acest desert delicios înainte de ora 18.00.