Alimentele minune pentru glicemie! Pot reduce riscul diabetului. Cum le consumi corect

de: Ana Toma
23 oct. 2020
Alimentele minune pentru glicemie! Pot reduce riscul diabetului. Cum le consumi corect

Dacă ai probleme cu glicemia, trebuie neapărat să incluzi aceste alimente minune în dieta ta. Au beneficii uimitoare asupra organismului tău și au puterea de a reduce riscul diabetului atunci când este consumat corect.

Specialiștii americani vin în ajutorul persoanelor care vor să aibe un nivel corect al glicemiei, notează ediets.com.

În cazul în care nu știai, mărul, un fruct extrem de simplu și pe care îl poți găsi oriunde are puterea de a-ți controla glicemia. Coaja de măr este bogată quercitină, un antioxidant care reduce riscul de diabet.

”Merele conţin apă sub formă legată care antrenează o parte din glucoză pentru a fi eliminată prin urină.

De asemenea, merele au un conţinut ridicat de fibre care asigură un tranzit intestinal mai bun şi eliminarea glucozei“, explică Mihaela Ionescu, medic nutriţionist.

Un alt aliment minune care te ferește de diabet este asparagusul. Puțini știu că el este o sursă excelentă de glutation, un antioxidant care men- ţine stabil nivelul de zahăr din sânge.

”Legumele, în general, au un conţinut mai scăzut de zahăr, unele chiar sub 5%. Asparagusul conţine multă vitamina C care protejează ţesuturile de ateroscleroză, afecţiune favorizată de diabet“, mai spune medicul.

Dacă nu ești un mare iubitorul al gustului, poți opta pentru adăugarea asparagusului în salate.

Morcovii, o adevărată minune 

Morcovii sunt un alt aliment care trebuie să fie prezent în dieta ta. Ei conţin carotenoizi, antioxidanţi care protejează inima şi menţin nivelul glicemiei. Mare atenție însă la modul în care îi consumi. Morcovii trebuie consumaţi neapărat cruzi.

”Prin fierbere, fibrele se mărunţesc şi se poate absorbi din ele o cantitate mare de glucoză“, afirmă Mihaela Ionescu.