Alimentul care îți înnebunește creierul în doar 12 zile! îl consumi în fiecare zi

mahmureala-dureri-de-cap

Nu mai este niciun dubiu. Alimentul acesta îți distruge creierul! Un studiu publicat recent arată că acest aliment pe care îl folosim în fiecare zi înnebunește creierul în 12 zile. 

Este vorba despre zahăr, care poate modifica structura creierului în doar 12 zile, provocând dependență similar drogurilor, potrivit rezultatelor unui nou studiu realizat de cercetătorii danezi.

Noul studiu a fost efectuat de Michael Winterdahl, profesor la Departamentul de medicină clinică de la Universitatea Aarhus din Denmark, și colegii săi, care au analizat efectele consumului de zahăr asupra creierului porcilor.

Cum s-a derulat studiul 

Cercetătorii danezi au ales șapte porci, care au primit doze variabile de soluție de glucoză și cărora li s-au scanat creierele pentru a se vedea modul în care este activat sistemul de recompensare.

După 12 zile, cercetătorii au remarcat modificări majore în sistemele de procesare de dopamină și opioide.

Mai mult, sistemul de procesare a opioidelor, aflat în acea regiune din creier asociată plăcerii și stării de bine, a fost activat încă de la administrarea primelor doze dulci.

Astfel, descoperirile lor arată că „alimentele bogate în zahăr influențează circuitul de recompensare din creier similar drogurilor care provoacă dependență”.

Citește și:

Revista Presei