Alimentul care stimulează cel mai mult hormonii sexuali și crește potența. Nu este vinul! Mihaela Bilic a explicat care este secretul

28 feb. 2021
Alimentul care stimulează cel mai mult hormonii sexuali și crește potența. Nu este vinul! Mihaela Bilic a explicat care este secretul
Foto: Rachel Park on Unsplash

Mihaela Bilic este cel mai populat medic nutriționist în momentul de față. Sfaturile acesteia în materie de nutriție și diete sunt extrem de apreciate de internauți, care o roagă de fiecare dată să le explice importanța anumitor alimente. Așa s-a ajuns și la o întrebare, adresată de foarte mulți cititori, care au primit răspuns în luna iubirii.

Care este alimentul care stimulează cel mai mult hormonii sexuali și potența? Ei bine, nu este vorba despre vinul roși, așa cum toată lumea ar crede. Răspunsul este unul la care nimeni nu se aștepta și nu sună deloc romantic, dar se pare că este vorba despre untura de porc. Mihaela Bilic a oferit și explicații pertinente în acest sens.

Care este alimentul care stimulează cel mai mult hormonii sexuali?

„Suntem într-o lună în care se vorbește doar despre dragoste și sunt sigură că vă gândiți la vinul roșu. Ei bine, nu! Când vine vorba de potență și hormoni sexuali, grăsimea, dragii mei, este secretul. Pentru că fără grăsime, hormoni sexuali ioc! Și grăsime, nu de ulei, ci de untură! Deci, de porc.

Hai să vă explic și de ce. Avem nevoie zilnic de o cantitate, e drept micuță, de grăsime. Pentru că de la creierul nostru, care are 80% grăsime, până la hormonii sexuali și piele, totul ține de echilibrul lipidic în organism. Și când vine vorba de grăsimi, ce anume trebuie să includem noi în cele 20 de grame de grăsime recomandate zilnic? Poate nu știați dar uleiurile, adică grăsimile polinesaturate, sunt singurele substanțe care au 100% grăsime. Adică niciun strop de apă. În schimb în unt și în slănină, avem 15 până la 20% apă!

Care e concluzia logică? Uleiul este mai bogat în calorii decât slănina și untul. Asta da concluzie”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-un clip postat pe pagina sa de Facebook, care s-a bucurat de mii de aprecieri.

Care este explicația

Aceasta a mers mai departe cu explicațiile și a oferit detalii suplimentare. Acizii grași se împart și ei în mai multe tipuri și se pare că aici se află și secretul stimulării hormonilor sexuali. Pentru că nu orice acid este bun pentru asta, ci doar cei care provin de la animalul pe care românii îl sacrifică de obicei cu ocazia Crăciunului.

Nutriționistul Mihaela Bilic

„Avem trei tipuri de acizi grași: saturați, care la temperatura obișnuită sunt tari – adică saturat – grăsime de porc, grăsime de vită. Avem acizii grași mononesaturați – adică ușor mai fluizi, din belșug în grăsimea de porc, aproape inexistenți în grăsimea de vită. Și avem acizii grași polinesaturați – care sunt fluizi, lichizi, aceștia vegetali, din uleiuri. Ei bine, din punct de vedere al sănătății ar fi bine ca alimentația noastră să conțină cât mai puține grăsimi saturate.

Ce vreau să vă spun însă este că porcul este mai „deștept” ca vita. La capitolul grăsime, animalele rumegătoare – vită, oaie, capră – prin rumegat saturează grăsimea. În schimb porcul, care este un animal nerumegător, monogastric, are o grăsime mai puțin saturată. Și asta putem să vedem în momentul în care palpăm o bucată de grăsime de porc și una de vită. Cea de vită este tare, saturată, pe când cea de porc este mai fluidă, mai moale. Aici sunt acizii grași mononesaturați”, a conchis Mihaela Bilic.