Alimentul care te scapă de alergii. Arde toate grăsimile și are beneficii uimitoare asupra organismului

13 sept. 2021
Alimentul care te scapă de alergii. Arde toate grăsimile și are beneficii uimitoare asupra organismului
Fructele sunt bogate în vitamine și ajută digestia/ Photo by Brenda Godinez on Unsplash

Te confrunți cu alegii în special în perioada asta? Nu este niciun fel de problemă, căci dacă alegi să adaugi acest aliment în dieta ta, te vei simți mult mai bine din multiple puncte de vedere.

Puțini știu, dar curmalele sunt un aliment care a fost consumat încă din cele mai vechi timpuri, iar asta nu e întâmplător. Ele sunt bogate în potasiu, magneziu, fier, vitamina B, B6, dar și acid pantotenic și riboflavină.

Efectele neștiute ale curmalelor

Ca să nu mai vorbim de faptul că ele conțin cantități maria de vitamina K, da rși A, caroten, dar și luteină. Ajută inclusiv la eliminarea toxinelor într-un mod eficient și simplu datorită fibrelor pe care le conțin.

Rezultatul? Dacă alegi să consumi doar trei curmale în fiecare zi vei observa schimbări majore, atât din punct de vedere al energiei tale, cât și al sănătății.

Curmalele dau energie și ajută la arderea caloriilor, deci în loc de o cafea cu zahăr sau energizant, mai bine optați pentru trei curmale. Ele îmbunăătțesc și digestia datorită fibrelor pe care le conțin și de asemenea, sporesc imunitatea și întăresc oasele.

Curmalele elimină alergiile

Pentru cei care suferă de anemir, curmalele sunt cea mai bună soluție. Conțin fier, deci sunt o sursă excelentă de hrană pentru a ajuta la echilibrarea acestor niveluri la pacienții anemici, crescând în cele din urmă energia și puterea lor globală.

Curmalele sunt bune și pentru o inimă sănătoasă și cel mai important efect al lor îl reprezintă eliminarea alergiilor. Un studiu realizat în 2002 a demonstrat că compușii organici ai sulfului pot ajuta la ameliorarea numărului și intensității simptomelor de la SAR (rinită alergică sezonieră).

Mare atenție însă, este de preferat să consumați curmale proaspete pentru a vă bucura de aceste beneficii în întregime.