Alimentul interzis cu cel puțin două săptămâni înainte de orice operație: Avertismentul doctorului Daniela Bușneag: Pericole uriașe pentru sănătate

26 nov. 2020
Alimentul interzis cu cel puțin două săptămâni înainte de orice operație: Avertismentul doctorului Daniela Bușneag: Pericole uriașe pentru sănătate

Vorbim astăzi despre un aliment care, deși are extrem de multe beneficii pentru organism, este complet interzisă consumarea lui cu cel puțin două săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală.

Busuiocul, plantă aromatică cu multe beneficii

Busuiocul are extrem de multe beneficii pentru organism. Pe lângă gustul special pe care îl dă preparatelor, acesta este plin de vitamine și minerale.

„Busuiocul este o plantă diuretică. Poate fi folosită în infecţii urinare, are acţiune protectoare asupra vaselor de sânge, hipotensoare ca tonic general este foarte bun afrordisiac,” spune dr. Daniela Buşneag, medic medicină generală, homeopatie şi apifitoterapie.

Busuiocul are și proprietăți antiseptice. Tocmai de aceea, puteți pune câteva picături de ulei de busuioc în apa în care spălați legumele.

„Uleiul de busuioc poate fi folosit şi în enteroviroze. De exemplu, în salmonela sunt nişte bacterii care cedează la acţiunea uleiului de busuioc, numai că trebuie luat cu foarte mare atenţie,” explică dr. Daniela Buşneag.

Busuiocul, elixir al tinereții fără bătrânețe

Macerată la rece, planta devine un adevărat elixir al tinereții fără bătrânețe. Tocmai de aceea, maceratul din ceai de busuioc este recomandat femeilor care vor să rămână veștin frumoase.

De asemenea, puteți face și o infuzie de busuioc. Într-o cană cu apă fierbinte, puneți câteva frunze de busuioc și lăsați la infuzat. Astfel, se vor păstra principiile active ale plantei.

Consumați o cană de infuzie de busuioc după masa de prânz sau seara, de 3-4 ori pe săptămână.

Nu consumați busuioc înainte de intervențiile chirurgicale

„Dacă urmează să facem intervenţie chirurgicală, o extracţie dentară, e bine ca două săptămâni înainte de a face acest lucru să nu consumăm busuioc pentru că poate da sângerare excesivă, la fel ca şi usturoiul,” recomandă dr. Daniela Buşneag.

Nu în ultimul rând, busuiocul nu este recomandat nici femeilor însărcinate, dar nici celor care alăptează.