Alimentul perfect pentru ficat și stomac: Este extrem de folosit și de cei care vor să slăbească

16 nov. 2020
Alimentul perfect pentru ficat și stomac: Este extrem de folosit și de cei care vor să slăbească

De sănătatea ficatului depinde sănătatea întregului organism, astfel încât este important să includem în alimentația noastră alimente care veghează la buna funcționare a ficatului.

Astăzi însă vorbim de un aliment care face mult mai mult de atât. Nu doar că beneficiază la buna funcționare a ficatului, dar îi oferă reale imbolduri în procesul de eliminare a toxinelor și de reducere a colesterolului.

Merele, perfecte pentru sănătatea ficatului

Merele sunt alimentele perfecte pentru sănătatea ficatului, fiind extrem de bogate în pectină, o fibră solubilă care impulsionează eliminarea toxinelor și reducerea colesterolului.

E bine de menționat că pectina se regăsește cu precădere în coaja de mere, astfel încât este indicat să mănânci merele cu tot cu coajă, pentru a beneficia pe deplin de substanțele nutritive a acestei fibre solubile.

Principalele beneficii ale pectinei de măr

Te ajută să slăbești

S-a dovedit clinic faptul că pectina de măr te ajută să slăbești într-un ritm mai rapid, fără a-ți pune în pericol sănătatea. Tocmai de aceea, pectina de măr este prezentă în compoziția mai multor produse de slăbit sau diete.

Scade colesterolul

Potrivit unui studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, pectina din mere ajută la menținrea nivelului de colesterol la o valoare normală.

Menține glicemia stabilă

Cei care suferă de diabet pot utiliza această fibră solubilă pentru stabilizarea glicemiilor.

Sprijină sănătatea digestivă

Problemele de colon, sau problemele digestive, pot fi ameliorate cu ajutorul pectinei de măr.

Pe lângă pectină, merele conțin de asemenea acid malit, un nutrient care îndepărtează substanțe cancerigene sau alte substanțe toxice din sânge.

Mare atenție, însă! Alege cu grijă merele pe care le consumi, pentru că acestea sunt fructele pe care se aplică cele mai mari cantități de pesticide.