Am aflat secretul călugărilor de la muntele Athos! Ce fac de trăiesc așa de mult

Majoritatea dintre ei ajung să trăiască 80-90 de ani, iar unii chiar ating suta de ani. Am aflat secretul prin care călugării de la muntele Athos trăiesc așa de mult. 

Fără stres

De la bun început trebuie spus că viața unui călugăr de la Athos este una total lipsită de griji. Nu există niciun stres legat de plata facturilor, de bani, cine plătește chiria, ce fac dacă nu sunt bani de mâncare. Aceste griji, care îl macină pe omul cotidian, sunt total excluse din viața unui călugăr. Mai mult, cei care trăiesc în muntele Athos nu au nicio grijă sau stres legat de relația cu superiorii, cu ceilalți, nu se ceartă, nu se urăsc, nu își reproșează lucruri și nu își la temelie unii altora. Nu se află în concurență, nu se invidiază și nu se consumă dacă alții greșesc. Ba mai mult, nu le pasă absolut deloc ce fac ceilalți de lângă ei.

Mâncarea la ore extrem de fixe 

Programul de masă al unui călugăr de la muntele Athos este unul extrem de fix. În fiecare zi, un călugăr mănâncă exact la aceleași ore, fără nicio singură excepție. În felul acesta, se menține o armonie a organismului, lipsită de haos li foarte bine organizată. Din acest motiv, călugării de la Athos nu se îngrașă chiar dacă mănâncă mult. În general, programul unui călugăr, nu numai cel al meselor, este extrem de bine organizat.

Mâncare sănătoasă, lipsită de chimicale și E-uri 

În general, toată mâncarea pe care o consumă călugării din muntele Athos este produsă de ei. Foarte puține lucruri sunt cumpărate din afara muntelui, iar acelea sunt extrem de sănătoase. Astfel, mâncarea pe care o consump zilnic este foarte sănătoasă, echilibrată, fără E-uri, fără chimicale, gustoasă și hrănitoare. De asemenea, o masă principală a unui călugăr este foarte bogată, compusă din aperitiv, felul întâi, felul al doilea și desert, lucru extrem de rar printre oamenii care locuiesc la oraș, care de multe ori mănâncă ceva pe fugă, de la un fast-food sau ceva preambalat de la Mega Image.

Viață foarte activă  

Călugării de la muntele Athos, chiar și cei mai în vârstă, au o viață plină de efort fizic. Întotdeauna fac câte ceva. Astfel, nu duc o viață sedentară, fac mișcare, întotdeauna sunt afară, la aer curat, motiv pentru care nu au probleme cu spatele, nu au dureri articulare și nu li se atrofiază mușchii. Pe de altă parte, nu fac un exces din muncă, așa cum ni se întâmplă nouă, celor din lume, care muncim de cele mai multe ori, zi-lumină. Călugării au un program foarte bine stabilit, precis, care include o perioadă de odihnă în mijlocul zilei de aproximativ 2 ore, în fiecare zi, și care este respectată cu maximă strictețe.

Loading...

Revista Presei