Am aflat secretul lui Ludovic Orban! Ce face noul premier de 20 de ani?

07 dec. 2019
Am aflat secretul lui Ludovic Orban! Ce face noul premier de 20 de ani?

Ludovic Orban are un mare secret, pe care foarte puține persoane îl știu. Colegul său de partid, deputatul PNL, Răzvan Prișcă, i l-a dezvăluit, după 20 de ani.

Potrivit acestuia, prim-ministrul este vegetarian de 20 de ani. Orban nu consumă carne deloc. Mai mult, premierul nu aruncă banii pe fereastră.

„Este un om departe de a fi extravagant, departe de a fi un cheltuitor pentru sine, de la telefonul pe care l-a avut multă vreme, care nu a fost deloc performant, este un om care trăiește destul de simplu și nu are ambiții de a fi în ton cu moda, pe haine, pe aparatură, este un om destul de simplu. (…) Este vegetarian cred că de vreo 20 de ani, nu știu, dar de ani buni”, a spus Răzvan Prișcă, la Digi24.

Orban iubește animalele

Premierul a mărturisit că decizia a luat-o în luna de miere, dar nu a făcut asta pentru propria sănătate, ci pentru că nu mai vrea să se omoare animalele.

„Nu am renunţat la carne pentru a-mi proteja neapărat sănătatea, ci doar din principiu. Nu vreau să omor animale pentru a mă hrăni”, mărturisea Ludovic Orban.

Cât de bogat este?

Potrivit declarației sale de avere, acesta are o casă de vacanţă, un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2007, două depozite bancare, la Raiffeisen Bank, are o valoare de 5.535 euro, iar cel de-al doilea, la Banca Comercială Română, de 6.275 euro.

În 2018 venituri nete de peste 37.000 de lei pentru consultanţă tehnică, din care 28.356 lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Riciu – judeţul Mureş, iar 9.000 de lei – de la S.C.P. Doru Trăilă & Asociaţii Bucureşti.

„Declaraţia de avere spune totul despre cariera mea în viaţa publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obţin venituri care nu mi se cuvin şi vă spun limpede că, de-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deţinut funcţii publice şi, credeţi-mă ce vă spun, că din indemnizaţiile pe care le primeşti din funcţiile publice nu te poţi îmbogăţi, cel mult poţi să ai un trai decent”, a explicat Orban.

Mai mult, acesta a afirmat că nu are „aplecare spre a trăi pe picior mare”.

„În primul rând, sunt un om foarte modest, nu am aplecare spre a trăi pe picior mare, ci, dimpotrivă, la fel este şi familia mea, suntem nişte oameni cât se poate de modeşti. Nu cred că asta e problema, problema este cât este de corect un om. Vă daţi seama, dacă după o carieră de 30 de ani în viaţa publică declaraţia mea de avere arată în acest fel, cred că oamenii trebuie să înţeleagă nu neapărat că sunt cel mai sărac premier, cum s-au grăbit unii să spună, ci că sunt poate cel mai cinstit şi cel mai corect premier, omul care, orice funcţie a deţinut, nu a făcut altceva decât să fie în serviciul public”, a mai declarat Orban.