Am dat marea lovitură! România devine o mare putere în Europa

roma-MMAP-md

A răsărit soarele și pe strada noastră. România are șansa de a deveni unul dintre jucătorii importanți din Europa într-un domeniu cheie, în care se învârt miliard sau poate chiar sute de miliarde de euro. 

Țara noastră poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, iar investitorii au semnale pozitive din partea autorităţilor române începând cu luna septembrie, când au fost demarate discuţii pentru modificarea Legii offshore şi liberalizarea pieţei gazelor, a declarat preşedintele Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze.

Acesta este şi membru al directoratului OMV Petrom, companie care, alături de americanii de la ExxonMobil, explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră.

„România are oportunitatea să devină principalul producător de gaze din UE, ceea ce este o oportunitate imensă, având în vedere că există un declin al producţiei de gaze în Europa în general. Acest lucru va aduce bunăstare, joburi, taxe, securitate în aprovizionare”, a declarat Franck Neel.

Sunt semnale bune 

„Începând cu luna septembrie, acum vedem semnale bune, pozitive, vedem trendul pozitiv, deşi sunt încă multe de făcut. Avem nevoie de un mediu fiscal stabil pentru a investi. Din septembrie a crescut gradul de consultare dintre autorităţi şi companii şi am văzut un nou proiect pentru legea offshore care merge în direcţia bună. Am văzut şi dezbateri pentru modificarea Legii energiei nr. 123, pentru liberalizarea pieţei. Toate acestea sunt lucruri pozitive pentru deblocarea investiţiilor din Marea Neagră. E foarte important pentru noi, ca investitori, să vedem că există o voinţă politică”, a declarat oficialul.

Revista Presei