Amendă record pentru Radu Banciu! Ce a spus acesta despre unguri este fără precedent

31 mai 2020
Amendă record pentru Radu Banciu! Ce a spus acesta despre unguri este fără precedent

Radu Banciu nu se dezminte și continuă să tune și să fulgere pe postul de televiziune, unde-și prezintă emisiunea și nu de puține ori a și fost amendat pentru asta. Lumea lui Banciu este cea mai costisitoare emisiune a B1 Tv, din punct de vedere al sancțiunilor date de CNA.

Acum o lună, Banciu a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că ar fi vorbit despre conspirații inexistente. Acum a primit 15.000 de lei din cauza pozițiilor sale contra ungurilor.

Realizatorul Tv a fost reclamat la CNA de o organizație din Sfântu Gheorghe: Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare Miko Imre, care i-a reproșat că „a creat o atmosferă ostilă orientată împotriva comunității maghiare din România, incitând la ură pe bază de naționalitate, etnie și provocând un sentiment de insecuritate și de pericol de discriminare a membrilor comunității române”, anunță paginademedia.ro.

Se mai adaugă și că „Banciu distribuie același informații false și instigatoare la ură contra etnicilor maghiari”.

Ce a spus  Radu Banciu în emisiunea sancționată, de pe 4 mai, după declarațiile lui Klaus Iohannis despre Autonomia Ținutului secuiesc, ne informează tot paginademedia.ro.

Insultele lui Banciu la adresa ungurilor

UDMR nu are ce să caute în România
Acest partid a încălcat Constituția României
PSD, complice, dar UDMR este principalul vinovat
De ce toate partidele istorice au făcut alianțe cu UDMR
Radu Banciu, în emisiunea pentru care a fost amendat:

Într-un ziar românesc scrie că nouă ar trebui să ne fie rușine, ne-a descalificat si pe noi… adică eu ca om nu mai am ce să caut în lume, sunt descalificat, pentru că președintele meu le-a zis maghiarilor pe un ton aproape părintesc – ce vreți bă, să ne furați Ardealu?
Sigur că nu-l duceau in Ungaria, dar era al lor, puneau niște garduri, nu contează termenii, acuma nu de asta ne legăm, da nu am vrut să furăm, dar ce ați vrut să faceți să îl luați, nu? Dar de ce, dacă tot ai vostru e?

Dacă totul e al vostru acolo, nu mai mișcă nimic în zona aia, numai în limba maghiară, licee în limba maghiară, școli în limba maghiară, se vorbește numai… actele trebuie depuse în limba maghiară.

Asta încerca să facă UDMR-ul în această situație. Să ne scoată definitiv din matcă, să dezmembreze definitiv o zonă a țării care nu îi aparține, instaurând niște legi care nu au nicio legătură cu realitatea!

Minoritatea maghiară din România are cele mai multe drepturi dintre toate minoritățile existente în Europa, iar această autonomie, că noi cunoaștem un pic mai bine lucrurile, este de facto în acest ținut. (…)

Oare de ce mai aveau nevoie de ea și pe hârtie atât timp cât ea există de treizeci de ani acolo? Că dacă vă duceți la Odorheiul Secuiesc, nu se vorbește decât în limba maghiară. Dacă nu vorbești în limba maghiară, nu te servește nimeni acolo.

Nu este posibil să fim călcați în picioare acasă și nici măcar să nu avem o reacție, să ne cerem scuze că președintele României a vorbit urât. Da, domne, a vorbit un pic urât, dar a vorbit, săracul, la 7% din cât vorbeam eu!
Când veneam, și cu bună dreptate, spuneam lucrurile astea, că se va întâmpla într-o zi și o să rămânem fără zona aia! Este mai grav decât să rămâi fără un copil sau fără un picior sau fără serviciu! Este mai grav! Pentru că identitatea națională contează!

Vă reamintesc că într-un caz aproximativ similar, în Barcelona, statul spaniol, Regatul Spaniei, intra cu tancurile peste populația autohtonă și peste manifestanții catalani, care voiau independența comercială, nu etnică, a Cataloniei față de Spania. În Catalonia, steagul Spaniei, imnul spaniol, limba spaniolă, populația spaniolă sunt respectate, domnul! Da?!