Americanii au desemnat cea mai puternica femeie din lume! Este din Europa si o cunoastem toti

merkel

Este lovitura finalului de an în politica mondială. A fost desemnată cea mai puternică femeie de pe mapamond. Face legea în domeniu de nouă ani de zile.

Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume

Angela Merkel domină toate topurile mondiale. Cancelarul german a fost desemnată, din nou, cea mai puternică femeie din topul Forbes şi pentru anul 2019. Este cea de-a noua astfel de distincție. Cancelarul german a mai ocupat această poziţie din anul 2006, cu excepţia anului 2010, când titlul a fost adjudecat de Michelle Obama.

Jurnaliştii de la Forbes au dat publicităţii clasamentul care ia în considerare realizările femeilor din poziţii de conducere din diferite colţuri ale lumii, în politică, afaceri sau divertisment. Merkel s-a remarcat și de această dată. A fost apreciată pentru „reţinerea hotărâtă, fie că a fost vorba să îi facă faţă lui Donald Trump ori să primească peste un milion de refugiaţi sirieni în Germania”.

Pe locul doi s-a clasat Christine Lagarde, care conduce Banca Centrală Europeană, după ce s-a ocupat de Fondul Monetar Internaţional şi a încheiat anul 2018 pe locul 22. A treia în clasament este Nancy Pelosi, prima femeie care a ajuns preşedintele Camerei Reprezentanţilor în Stalele Unite. La începutul lunii decembrie, ea a anunţat că în Camera Reprezentanţilor din SUA vor fi elaborate articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere

Tânăra activistă Greta Thunberg, numită personalitatea anului de revista Time s-a clasat pe locul 100 în clasamentul Forbes.

Revista Presei