Americanii îl vor pe David Popovici! Ce ofertă de nerefuzat i-au făcut puștiului minune al natației și ce a decis acesta

27 iul. 2021
Americanii îl vor pe David Popovici! Ce ofertă de nerefuzat i-au făcut puștiului minune al natației și ce a decis acesta
David Popovici

Chiar dacă Jocurile Olimpice de la Tokyo au venit cu surprize în concursul de natație, toți ochii continuă să fie ațintiți spre David Popovici. Un tunisian de 18 ani a devenit campion olimpic la 400 de metri liber și o americancă a luat medalia de aur la 17 ani, la 100 de metri bras, dar specialiștii îl urmăresc cu mult interes pe fenomenalul puști din România.

David Popovici a terminat pe locul 4 la 200 de metri liber, la doar două sutimi de medalie, însă timpul pe care l-a scos a fost unul de record mondial la juniori. El este impresionant și prin stilul în care înoată și toți specialiștii îi prevestesc un mare viitor. Presiunea a început să-și facă simțită prezența.

David Popovici, calificat și în finala de 100 de metri liber

David Popovici s-a calificat și în semifinalele de 100 de metri spate, dar de pe locul 4 în seria lui și locul 8 la general. Performanța este una foarte bună, ținând cont de numele selecte pe care le înfruntă. Și mai ales că vine la doar câteva ore distanță de acel loc 4, care în mod sigur l-a afectat chiar dacă nu lasă să se vadă acest lucru.

Românul a fost deja ofertat de americani, mai multe universități fiind dispus să-i ofere burse considerabile. Și Robert Glință a fost pentru un an în SUA, dar a revenit spunând că se simte mai bine în Europa. Ce va face David? Încă nu se știe. Antrenorul cu care lucrează de mai bine de opt ani spune că decizia nu este încă luată.

David Popovici, ofertat de americani

„Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei”, a spus  Adrian Rădulescu pentru Gazeta Sporturilor.