ANAF schimbă iar declarația unică! Termene și reguli noi pentru persoanele fizice

anaf

​Pandemia obligă ANAF să vină cu noi modificări legate de Declarația Unică, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale pe care le datorează persoanele fizice. Formularul necesită schimbări tocmai pentru a se putea acorda bonificații celor care achită obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2019.

Proiectul care vine cu modificările aferente a fost publicat miercuri dimineață și menține cota de 5% bonificație pentru depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, până la data de 30 iunie.

Cum se poate primi bonificația

Contribuabilii pot beneficia de bonificații prin completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, cu respectarea condițiilor prevăzute de ordonanță, conform hotnews.ro.

Bonificaţia se calculează practic de către contribuabil şi se reliefează în declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice. Aceasta va fi, însă verificată ulterior de funcționarii ANAF.

Totodată, contribuabilul determină obligațiile fiscale de plată, prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificației.

Revista Presei