ANAF vine peste tine, în apartament! Șoc total pentru cei care stau la bloc

04 dec. 2019
ANAF vine peste tine, în apartament! Șoc total pentru cei care stau la bloc

Veste șoc pentru anumiți români care stau la bloc. ANAF va trimite inspectorii de la Antifraudă în controale, într-o operațiune ce vizează combaterea evaziunii fiscale. 

Fiscul ia în calcul să verifice proprietarii de locuinţe, în cadrul măsurilor de combatere a evaziunii fiscale, în special pentru a depista eventualele venituri nedeclarate, conform unor informații citate de adevarul.ro.

Verificările ar putea demara în urma discuţiilor cu administratorii de bloc în blocurile mai mari, în special în zonele considerate sensibile, ulterior fiind notificaţi şi proprietarii asupra controalelor şi sancţiunilor ce pot fi aplicate, au spus reprezentanţi ai ANAF.

Ce trebuie să știe proprietarii de apartamente

Obligativitatea proprietarilor de apartamente sau case supuse închirierii de a declara la ANAF veniturile obţinute a fost anulată în 2018, după care a fost reintrodusă în 2019.

Cei care obţin venituri din chirii trebuie să încheie un contract între ei şi chiriaşi, pe care trebuie să-l depună la ANAF în maxim 30 de zile de la semnarea contractului.