Anunț crucial pentru pensionari! Orban a decis ce se va întâmpla cu Legea Pensiilor

pensii3-465×215

Anunț crucial pentru pensionari! Noul premier, Ludovic Orban, a decis ce se va întâmpla cu pensiile românilor, în contextul în care PNL a criticat dur noua Legea a pensiilor.

Prim-ministrul a declarat că va respecta tot ceea ce președintele Klaus Iohannis a aprobat, prin urmare, și noua Lege a pensiilor.

Totuși, acesta susține că pensiile trebuiau indexate într-un alt sistem, printr-o lege a pensiilor, cu 50% din creşterea salariului mediu brut plus compensarea integrală a indicelui de creştere a preţurilor de consum, rata inflaţiei, la începutul anului

„Este o lege în vigoare. Orice lege care este în vigoare trebuie respectată de Guvern. Nu ne stă în fire, ceea ce au făcut Guvernele anterioare, în special în ultimii trei ani de zile, să fie primii care încalcă legea. Vă readuc aminte că pensiile trebuiau indexate într-un alt sistem, printr-o lege a pensiilor, cu 50% din creşterea salariului mediu brut plus compensarea integrală a indicelui de creştere a preţurilor de consum, rata inflaţiei, la începutul anului. Ăla era sistemul predictibil, în care ştia orice bunic şi părinte, orice om aflat la pensie cu cât îi creşte pensia la începutul anului. Sistemul ăsta introdus de ei, sigur, a bulversat complet, dar, este o lege în vigoare, este o lege promulgată de preşedintele Iohannis şi o lege pe care vrem să o aplicăm”, a comentat Ludovic Orban.

PNL a critica dur această lege, susținând că va cauza inechități în sistem.

Revista Presei