Anunț de ultimă oră! Când își vor primi toți românii pensiile mărite

02 oct. 2019
Anunț de ultimă oră! Când își vor primi toți românii pensiile mărite

Anunț de ultimă oră care vizează milioane de români! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit când își vor primi toți românii pensiile mărite.

Budăi a oferit informații cheie legate de recalcularea pensiilor şi despre aplicarea noii Legi a pensiilor.

Câți români și-au primit pensiile mărite

Marius Budăi a oferit date clare despre românii care și-au primit deja pensiile mărite, dar a oferit și o dată clară în privința finalizării proiectului de recalculare.

„Suntem în situaţia în care, la 30 septembrie, avem 81.049 de decizii emise, deci aşa cum am spus mai demult, nu o să ajungem la cele 100.000, din care puţin peste 76.000 deja oamenii au primit diferenţele de bani acasă. Restul persoanelor, în luna octombrie vor primi diferenţele de bani, deoarece deciziile acestora au fost recalculate în luna septembrie şi nu se putea face plata deoarece noi facem plata lună pe lună, nu ca la salariu.
Deci vreau să asigur pe toţi pensionarii că în situaţia în care, dintr-o anumită eroare s-a scăpat vreun dosar există prevedere în lege şi după data de 1 octombrie se va recalcula. Nu va pierde nimeni această recalculare.
Mai mult decât atât, avem o ordonanţă de urgenţă aflată în avizare interministerială care prevede că acei oameni care au lucrat în regim de subteran, în intreprinderile pentru prospecţiuni geologice vor beneficia şi dumnealor de această încadrare. A fost o chestiune pe care am descoperit-o între timp, am găsit posibilitatea legală să-i cuprindem şi pe ei în lege şi vom rezolva această problemă şi pentru aceşti 2-3000 de salariaţi care au lucrat în subteran la aceste intreprinderi”, a explicat Marius Budăi, într-o intervenţie telefonică la România TV.