Anunţ important pentru milioane de români care folosesc WhatsApp! Decizie neașteptată în plină pandemie coronavirus

07 apr. 2020
Anunţ important pentru milioane de români care folosesc WhatsApp! Decizie neașteptată în plină pandemie coronavirus

Anunţ important pentru milioane de români cu privire la serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp, deţinut de Facebook. Compania a transmis, în cursul zilei de marţi, că a decis limitarea posibilităţii utilizatorilor de a da mai departe conţinutul unui mesaj odată, după o creştere uriaşă a mesajelor care conţin sfaturi medicale false cu privire la pandemia de coronavirus.

Anunţul WhatsApp pentru utilizatori

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat recent o ‘infodemie’ de informaţii false, ceea ce a determinat guvernele lumii şi alte autorităţi să ceară reţelelor sociale să îşi sporească eforturile pentru a combate această problemă care poate afecta şi influenţa răspândirea coronavirus în lume. Într-o postare pe blogul companiei, WhatsApp, care are peste două milioane de utilizatori la nivel mondial, a informat că a decis să introducă restricţii după ce a observat o „creştere semnificativă” a numărului de mesaje partajate de la debutul crizei coronavirusului. „Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje şi să păstrăm WhatsApp un loc pentru conversaţii personale”, a transmis, în comunicat, serviciului de mesagerie mobilă WhatsApp.

Anunţul purtătorului de cuvânt

Un purtător de cuvânt de la WhatsApp a explicat recent că noua limită va rămâne în vigoare pentru o perioadă nedeterminată, potrivit Agerpres. Nu este prima dată când aplicaţia ia astfel de măsuri. WhatsApp a mai impus astfel de restricţii după 2018, când zvonurile virale de pe platforma sa au declanşat un val de violenţe şi decese în India. Începând din 2019, utilizatorii WhatsApp au putut să partajeze un mesaj doar către cinci persoane sau grupuri odată, mai puţin faţă de limita anterioară de 20. De asemenea, aplicaţia a etichetat orice mesaj care a fost partajat mai mult de cinci ori. WhatsApp susţine că restricţiile impuse anterior au dus la scăderea cu 25% a acestor mesaje false.