Anunț major pentru cei care au card la bancă! Ce schimbare se va face chiar de luna aceasta

06 apr. 2020
Anunț major pentru cei care au card la bancă! Ce schimbare se va face chiar de luna aceasta

Anunț major pentru cei care au card la bancă! Luna aprilie vine cu schimbări majore pentru aceste persoane, totul în urma unei directive PSD2 (payments services directive 2).

Românii vor avea mai ușor acces la conturile bancare. Este o premieră în sistemul bancar din țara noastră.

Din luna aprilie, va fi disponibilă pe piață opțiunea de plată direct din platforma de internet banking pe care ți-o pune la dispoziție banca ta.

Cum se folosește?

Se pare că, în momentul achitării coșului de cumpărături din magazinul online, se va genera un link care face trimitere către platforma de internet banking a utilizatorului.

Unde va fi disponibil?

Sunt vizați clienții Băncii Comerciale Române și Băncii Transilvania. Aceștia vor avea acces la ea de luna asta, iar clienții ING din luna mai.

Comercianții care plătesc prin platformă au comisioane mai mici, între 0,50 și 3 lei, față de un comision procentual ce pornește de 0,80% ȋn cazul plăților cu cardul. În plus, timpul de încasare a sumelor din vânzări este mult mai scurt, doar o zi lucrătoare, indiferent de volumul tranzacțiilor.

„Inițiere plăți”

Serviciul a fost anunțat de Paysera și e cunoscut sub numele „Inițiere plăți”. Compania este prezentă în șapte țări din Europa, are o rețea de 50 de bănci partenere și permite transferuri în 184 de țări.