Anunț oficial de la Ministerul Sănătății! Nu mai cumpărați aceste măști. Nu sunt bune

Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Este vorba despre anumite măști pe care oamenii le achiziționează. Nu protejează împotriva infecției de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății, dar și alte instituții au avertizat că măștile fabricate manual și cele din pânză, bumbac sau tifon nu sunt bune.

Cum trebuie să fie pentru a ne proteja de coronavirus?

Măștile trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă.

Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor, arată instituția într-un comunicat.

Mai mult, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool cu concentrație de 70%.

Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronaviru, purtarea unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur. Pe de altă parte, dacă nu sunteți infectat, nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați, se precizează în comunicatul Ministerului Sănătății.

Revista Presei