Atenție! Folosiți ulei de măsline? Ce afecțiuni poate provoca. Puțini știu aceste detalii

04 mart. 2020
Atenție! Folosiți ulei de măsline? Ce afecțiuni poate provoca. Puțini știu aceste detalii

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai consumate uleiuri din lume. Acesta este considerat mai sănătos și face minuni nu doar în alimentație.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi face dezvăluiri incredibile despre acest ulei. Se pare că nu Știam absolut totul despre acest tip de ulei.

Când devine periculos

Medicul spune să-l ferim de razele de lumină. Acestea influențează calitatea uleiului. Dacă îl cumpărăm într-o sticlă transparentă, ar trebui să îl mutam într-una închisă la culoare.

“Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%.

Concret, din 100 de kilograme de pulpă de măsline, ar trebui să se extragă 20 de kilograme de ulei, dar ei o încălzesc şi obţin 40 de kilograme. Este ca şi cum ai vinde un Trabant drept Mercedes.

La ardere e păcat să-l irosim pe cel extravirgin mai scump. La prăjit putem alege uleiul rafinat de măsline şi cel nehidrogenat de palmier,”, spune acesta.

Provoacă afecțiuni?

Specialiștii spun că folosirea zilnică a uleiului de măsline poate provoca anumite afecțiuni.

Conform unui studiu realizat de specialiștii Centrului de diabetologie din Dusseldorf, uleiul de măsline, folosit zilnic, determină o creștere a nivelului de zahăr din sânge și dezvoltarea unei boli hepatice non-alcoolice grase.