Anunț pentru cei născuți înainte de 1980! Este total interzis

Trebuie să înțelegeți că după o anumită vârstă, organismul trebuie menajat, pentru că anumite alimente nu mai sunt atât de bine tolerate. Astfel, cei care au peste 40 de ani trebuie să știe că e interzis să  mai consume alimentele de care vom vorbi mai jos. 

1. Supă la conservă

Probabil că nu te-ai gândit că ar fi dăunătoare, dar majoritatea alimentelor la conservă conțin un exces de sodiu.

„Un consum ridicat de sodiu după vârsta de 40 de ani favorizează hipertensiunea arterială și crește riscul de osteoporoză”, spune dr. Erin Palinski. În plus, pe măsură ce trece timpul, ești mai predispus la balonare și retenția de apă.

Astl, cel mai bine ar fi să prepari chiar tu o supă rapidă de legume, să o porționezi în recipiente etanșe și să congelezi porțiile pentru a le putea savura toată săptămâna.

2. Hot dog

Odată ce ai depășit vârsta de 40 de ani, este momentul să uiți de hot dog, bacon, salam și alte tipuri de carne procesată

„Aceste produse conțin mult sodiu, grăsimi saturate, nitrați și nitriți, cu un efect nociv asupra sănătății. Cresc riscul de diabet și cancer de stomac, așa că ar fi bine să le înlocuiești cu friptură la grătar”, recomandă doctorul Palinski.

3. Pui prăjit

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că în momentul în care carnea este gătită la temperaturi foarte ridicate, sunt eliberați compuși cancerigeni.

În cadrul studiilor de specialitate s-a constatat că un consum frecvent de carne prăjită crește riscul de cancer de pancreas, de colon și de prostată.

Așadar, e bine ca după ce ai făcut 40 de ani să nu mai consumi prăjeli decât o dată sau de două ori pe săptămână și să marinezi carnea înainte, pentru a reduce producția de compuși cancerigeni.

Loading...

Revista Presei