Anunț șoc de la Guvern! Banii se împart până la finalul anului: Cine va beneficia de aceste sume

bani

Veste neașteptată venită de la Guvern. Deși se spunea că România este în criză, s-a dat drumul la robinetul cu bani. Aceștia se vor împărți până la finalul anului.

S-a aflat și cine va beneficia de aceste sume. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut un anunț de ultimă oră.

Cine va primi bani de la stat

Șeful de la Finanțe spune că anumite companii vor primii banii înapoi. Dar asta nu e tot. Sectorul privat nu ar trebui să sufere din cauza iresponsabilității guvernului precedent, a ai spus Cîțu.

Toate companiile care au raport favorabil pentru returnarea TVA îşi vor primi banii înpoi până la sfârșitul acestui an. „Nu este normal ca sectorul privat să susţină iresponsabilitatea guvernului precedent. Sunt companii care dacă nu ar fi primit aceşti bani, unele chiar ar fi intrat în faliment”, a scris ministrul pe o rețea de socializare.

De asemenea, cu puțin timp în urmă Florin Cîțu a făcut precizări importante cu privire la sumele necesare alocate prin rectificarea bugetară. „Aceste sume au fost alocate prin rectificarea bugetară pentru că nu existau în buget, deşi programele existau şi au fost ignorate de guvernul precedent. A trebuit să suplimentăm partea de cheltuieli pentru că altfel companiile din sectorul privat, cetăţenii, pensionarii nu şi-ar fi primit banii pe care îi meritau. (…) Această practică de a ascunde sub preş gunoiul, de a arunca facturile în viitor, se opreşte în acest moment”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Revista Presei