Apare o nouă monedă! Nu vei mai avea nevoie de cont. Se întâmplă în foarte puțin timp

06 nov. 2019
Apare o nouă monedă! Nu vei mai avea nevoie de cont. Se întâmplă în foarte puțin timp

Banii pe care îi avem acum sunt pe cale să se schimbe definitiv. Lumea financiară deja intră în era digitală, iar băncile se pregătesc să facă trecerea la banii noi. 

Banca Centrală Europeană ar trebui să ia în considerare emiterea unei monede digitale publice, se arată într-un document al Uniunii Europene, care ar putea fi adoptat chiar luna viitoare de miniştrii de Finanţe din UE.

„BCE şi alte bănci centrale din UE ar putea explora oportunităţile, precum şi provocările referitoare la emiterea unei monede digitale, inclusiv luând în considerare măsuri concrete în acest scop”, se arată în document.

Nu va mai fi nevoie de cont

Astfel, consumatorii vor putea folosi bani electronici, care vor fi depozitaţi direct la Banca Centrală Europeană, fără a fi necesar un cont bancar, servicii de intermediere financiară sau clearing, susţine o sursă de la BCE.

Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook susţine că Libra va fi susţinută de active reale, cum sunt depozitele bancare.