Apare o nouă pensie în România! Cine va putea beneficia de ea? Anunțul autorităților

pensie

O nouă pensie apare în România! Va fi acordată de primari și de ea vor putea beneficia zeci de mii de români!

Anunţul a fost făcut de deputatul USR Claudiu Năsui, cel care a criticat dur legea și a încercat să o blocheze, însă fără succes.

Deputatul USR susține că prin această măsură, statul nu va face decât să risipească și mai mulți bani. Renta viageră va fi acordată breslei meșteșugarilor, măsura fiind unda care va intra la capitolul „pensii speciale”.

Apare o nouă pensie în România! Cine sunt românii care vor putea beneficia de ea? Anunțul autorităților

Cei care vor putea acorda renta sunt chiar primarii, iar măsura poate fi aplicată vreme de cinci ani.

Valoarea acestei rente nu poate fi mai mică decât salariul minim net pe țară, este personală, netransmisibilă și încetează la data decesului.

Mai țineți minte proiectul care instituie o nouă breaslă în România? Breasla „meșteșugarilor”? Acel proiect avea o pensie specială inclusă, sub numele de rentă viageră. Rentă dată pe viață care nu putea fi mai mică decât un salariu minim și ajungea până la un salariu mediu. În comisie am reușit cu greu să eliminăm acel articol. Chiar și câțiva PSD-iști au votat pentru amendamentul USR”, a scris Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

”Dar ce să vezi că în comisia de cultură, amendamentul a fost întors. Nu mai e o pensie specială. Este o indemnizație dată pe 5 ani de către primari. Articolul spune că indemnizația trebuie să fie mai mare de un salariu minim, chiar până la un salariu mediu pe lună.

În timp ce noi plătim jumătate din salariu în taxe și impozite, și TVA și accize pe ce mai cumpărăm, statul va da un salariu celor care vor avea certificat de meșteșugar timp de 5 ani, și care, evident, poate fi înnoit pentru încă 5 ani. Toate acestea vor fi stabilite de către primării din banii noștri”, a precizat deputatul.

Revista Presei