Apel către românii care au card la bancă! Nu mai face asta niciodată

Apel către românii care au card la bancă! Toți posesorii unui card bancar trebuie să știe aceste lucruri esențiale pentru a avita alte probleme.

Este vorba despre persoanele care au uitat codul PIN sau au introdus de trei ori codul greșit, iar cardul a fost blocat.

Cum procedăm?

Toți trebuie să urmăm anumiți pași. Dacă ai tastat greșit o dată sau de două ori codul PIN, nu îl mai introduce și a treia oară. Scoate cardul din bancomat și introduce-l din nou. La atreia încercare greșită, cardul se va bloca în bancomat.

Acesta va fi reținut de banca respectivă. Ulterior, persoana în cauză trebuie să apeleze la bancă pentru a-i fi deblocat cardul.

Se pare că în cazul în care cardul a fost reţinut de bancomatul băncii care a emis cardul, acesta se poate recupera fără a mai fi necesară reemiterea acestuia.

Veți avea cardul în 7 zile lucratoare de la data când ați făcut sesizarea sau pe loc, dacă bancomatul se află într-o sucursală a băncii.

Dacă s-a blocat în bancomatul altei bănci

De asemenea, în cazul în care cardul este reţinut de bancomatul unei alte bănci, cardul va fi emis din nou.

În cazul în care o persoană își uite codul PIN, situația este aceeași. Persoana este nevoită să solicite băncii care a emis cardul un nou cod PIN.

Unele bănci îți dau opțiunea de a-ți reseta singur codul PIN.

Cum îl resetăm?

”Safety first! Te incurajam sa folosesti propria ta combinatie de cifre pentru cardul tau. Uite ce ai de facut: in #neoapp, din meniul Produse/ Cardurile mele, alegi cardul, iar una dintre optiunile aflate in partea de jos a ecranului „Detalii „este „Resetez PINul cardului”.

Introdu numarul de telefon pe care vei primi codul de activare, si gata! Poti merge la ATM pentru a reseta codul PIN. In #neoweb poti reseta codul PIN din Produse/ Cardurile mele, alegand cardul si, din pagina de detalii a acestuia, apasand butonul „Optiuni”.

Selecteaza „Resetez PINul”, introdu numarul de telefon pe care vei primi codul de activare, apoi mergi la ATM linistit si reseteaza codul PIN. Si bucura-te de drumul pana acolo!”, transmite Banca Transilvania.

Revista Presei