Apocalipsă meteo în România în 50 de ani! Românii de la oraşe, cei mai afectaţi în 2070! Scenariu pesimist pentru ţara noastră

22 feb. 2020
Apocalipsă meteo în România în 50 de ani! Românii de la oraşe, cei mai afectaţi în 2070! Scenariu pesimist pentru ţara noastră

Avertisment sumbru pentru România în privinţa efectelor încălzirii globale! Se pare că aceştia se vor resimţi în ţara noastră în următorii zeci de ani. Semnele au început să apară de pe acum, în luna februarie, agricultorii din Oltenia au început să semene grâul. Potrivit specialiştilor ONU clima se va schimba într-un mod extrem de accelerat şi periculos. 

Anul 2019, cel mai călduros an din istoria României

Efectele încălzirii globale se resimt atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Potrivit specialiştilor ANM, anul 2019 a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice din ţara noastră. Mai mult, am avut de a face cu tornade puternice şi vreme extrem de călduroasă în luna ianuarie, cu maxime şi de 22 de grade Celsius. Cu toate acestea, previziunile pentru viitor sunt extrem de sumbre şi periculoase.

Cel mai pesimist scenariu privind apocalisa meteo

Un studiu recent, publicat de  specialiștii Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” din Capitală, confirmă, cu date şi informaţii științifice efectele încălzirii globale la nivel naţional: temperaturile anormal de ridicate, dublate de perioadele extrem de lungi de secetă, urmate de ploi și vijelii haotice care pot compromite recoltele.

„Primul trimestru al anului agricol 2019-2020 s-a caracterizat (în raport cu valorile medii multianuale) printr-o secetă severă (cu excepția regiunilor podișului Moldovenesc și Central Moldovenesc) și un regim termic extrem de călduros, în toate regiunile tării monitorizate”, spune raportul Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS).

Vremea în oraşul Bucureşti peste 50 de ani

„Pentru viitorul apropiat (2021-2050), la nivelul României, rezultatele modelelor climatice analizate indică o creștere medie a temperaturii lunare în cea mai caldă luna a anului de până la aproape de 4 ° C și o reducere medie a cantității lunare de precipitații de până la 18 %,  în timpul verii, în cel mai pesimist scenariu”, spun experţii în climă din România.

Potrivit scenariilor ANM, în orașele mari, temperaturile resimţite vor fi şi cu 10 grade mai mari, comparativ cu zonele rurale, din vecinătate. „În marile aglomerări urbane, efectele schimbării climatice sunt amplificate de mediul artificial construit ce determină, de exemplu, formarea insulei de căldură a orașului. Astfel, valurile de căldură sunt amplificate în mediul urban”, a explicat Roxana Bojariu, climatolog ANM.