Arafat dă un nou tun! Anunțul momentului de la Bruxelles. Cu ce se va ocupa secretarul de stat

raed-arafat-hepta

Arafat dă un nou tun! Din nou, acesta dovedește că este o persoană foarte importantă pentru România. Anunțul vine chiar de la Bruxelles.

Se pare că România s-a oferit gazdă a rezervelor europene, iar secretarul de stat, Raed Arafat, trebuie să se ocupe de achizițiile publice pentru toate statele membre.

Mai exact, acesta se va ocupa de achiziționarea în comun a echipamentelor medicale necesare pentru toate statele membre, susține europarlamentarul USR-PLUS, Nicu Ștefănuță.

”România este una dintre țările care s-au oferit gazdă a rezervelor europene și atunci ea trebuie să facă achiziții publice pentru toate statele membre.

Este o responsabilitate foarte mare, sper ca Raed Arafat, prin departamentul pe care îl coordonează, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, să aibă timp pentru asta.”, Ștefănuță, potrivit libertatea.ro.

Arafat trebuie să facă un plan de achiziții

”Am stat de vorbă azi cu comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič și mi-a spus că are încredere în țara noastră.

Raed Arafat trebuie să gândească un plan de achiziții și un calendar realist pentru aceste achiziții. Mingea e la noi în teren. O dată realistă pe care o folosește Comisia Europeană este 14 aprilie”, a adăugat el.

Echipamentele medicale vor fi cumpărate din bani europeni. Astfel, cota României va crește de la 50 de milioane de euro, cât era inițial prevăzut.

Revista Presei