Ardei umpluți cu carne tocată și orez: Rețeta delicioasă. Cum reușești să păstrezi intacte toate aromele?

ardei
Photo by Anton Darius on Unsplash

Vă prezentăm astăzi o rețetă veche de ardei umpluți cu carne tocată și orez, însă o rețetă autentică, ce reușește să conserve bine toate aromele ingredientelor. 

Astazi am ales reteta de la Kaufland si este excelenta. V-o recomandam

Ingrediente – pentru 15 ardei

250 ml bulion
15 ardei graşi
3 linguri făină
4 linguri ulei
sare
piper

Compozitie

200 ml
bulion
650 g
carne de vită tocată
300 g
orez
1 ceapă mare
1 pahar apă
2-3 linguri ulei
1 ou
1 legătură
pătrunjel 1 legătură
mărar
sare
piper

Cum se prepara, conform retetei Kaufland

Se curăță și se toacă ceapa mărunt. Se călește în uleiul încins până când se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă în ea boiaua și orezul, amestecându-se bine. Se pune și carnea și se lasă la călit. Când s-a rumenit, se adaugă și bulionul dizolvat în apă și oul, amestecându-se încontinuu. Se lasă să fiarbă și se mai adaugă apă dacă e prea consistentă compoziția.

Se taie codița ardeilor, pentru a putea fi umpluți. Se curăță de cotoare. Se trec sub jet de apă pentru a se curăța de sâmburi. Se umple fiecare ardei cu umplutura pregătită.

Se așază ardeii într-o oală suficient de mare, cât mai înghesuiți să nu se răstoarne. Se toarnă apă până la jumătatea lor. Se presară o linguriță de sare în apă și se lasă să fiarbă timp de 45 minute.

Se încinge uleiul și se presară făină. Se amestecă rapid până ce se formează o pastă și se stinge cu bulion. Se presară boia, sare și piper.

Dacă se îngroașă prea mult, se poate pune un polonic de apă fierbinte de la ardei. Se lasă să fiarbă încet, pe foc mic, timp de 5-10 minute. Ardeii se servesc stropiți cu sos și smântână.

 

Revista Presei