Are interzis să voteze! Un fost premier din România, anunț bombă: S-a urmărit eliminarea mea!

alegeri

Situație incredibilă pentru unul dintre cei mai cunoscuți premieri din România. Acesta are interzis să meargă să voteze, întrucât are o condamnare definitivă la închisoare.

„Așa cum știti, Livia Stanciu și Ionuț Matei au hotărat că nu am voie să aleg și sa fiu ales timp de cinci ani după executarea pedepsei cu închisoarea. O dovadă în plus că s-a urmărit eliminarea mea din viața politică,” a anunțat fostul premier Adrian Năstase.

„Vă rog însă să mergeți voi să votați și în contul meu. Și să votați cum aș fi votat și eu,” a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Condamnat în dosarul Zambaccian

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Revista Presei