Astăzi este Înălțarea Domnului! Ce este complet interzis să se facă în această zi sfântă! Este mare păcat

28 mai 2020
Astăzi este Înălțarea Domnului! Ce este complet interzis să se facă în această zi sfântă! Este mare păcat

Sărbătoarea Înălțării Domnului se sărbătorește la 40 de zile după Învierea Domnului și nu are o dată fixă în calendar, așa cum nici sărbătoarea Paștelui nu are. Anul acesta a picat pe 28 mai. Această zi sfântă este cunoscută şi sub numele de Ispas și marchează momentul în care creştinii se salută unul pe celălalt cu „Hristos S-a înălţat!“ şi „Adevărat S-a înălţat!“. 

Această sărbătoare are mare însemnătate pentru creștini, care de obicei merg în număr mare la Biserică. În această zi, este bine să se rostească rugăciuni pentru cei care au trecut în neființă, dar și pentru prosperitate în familie.

Ce este intezis să facem de Înălțarea Domnului

În toate bisericile, mănăstirile şi catedralele ortodoxe din întreaga lume se face astăzi pomenirea acelor eroi care au căzut de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate, ori pentru apărarea țării și a neamului.

Ce este complet intezis de ziua Înălțării Domnului. Ei bine femeile nu trebuie să spele, să facă curat sau să muncească pe câmp, pentru a fi ferite de necazuri. Este mare păcat dacă fac acest lucru și pot avea probleme în viitor.

Este bine ca cei care au persoane decedate în familie să facă fapte bune și să ofere cât mai mult de pomană. Se spune că făcând astfel, sufletele celor adormiți se înalță la cer și vor avea hrană.