Aston Martin lansează o nouă generație de motor V6

26 mart. 2020
Aston Martin lansează o nouă generație de motor V6

Cei de la Aston Martin susțin că vor lansa o nouă generație de motor V6, oferind detalii despre acesta. Noul motor va fi folosit în supercar-ul Valhalla, ce va fi lansat cel mai probabil în 2022, planurile englezilor fiind ca noul motor să fie implementat și pe viitoarea generație de Vanquish.

Numele de cod pentru noul motor este „TM01”, „TM” fiind inițialele lui Tadek Marek, un inginer polonez care a proiectat, pe lângă altele, și motorul cu 6 cilindri în linie ce a fost folosit pe modelele DB, de la DBR2 la DBS din 1967 (incluzând minunatul DB5), cât și motorul V8 ce a fost implementat ulterior.

Cei de la Aston au afirmat că mulțumită configurației în „V” motorul TM01 are o greutate sub 200 de kg. Brandul englez ia în calcul și norma Euro7 pentru acest motor, acesta putând face parte dintr-un tren de rulare hibrid convențional sau plug-in hybrid.

Având în vedere posibilitatea de electrificare, cei de la Aston nu au divulgat specificațiile tehnice legate de performanță, acestea depinzând de configurație, însă aceste motoare V6 pot dezvolta peste 500 CP fără ajutor electric (la fel ca motorul V6 de 2,9 litri de pe Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio).

Liderul celor de la Aston, Andy Palmer, a afirmat că dezvoltarea propriilor motoare a fost „dificilă”, însă a adăugat că „aceste motoare vor fi o parte integrantă a ceea ce vom face pe viitor, iar primele rezultate oferite de acestea ne indică faptul că discutăm despre niște motoare promițătoare.”